Sporna SOS kancelarija za žrtve nasilja u Leskovcu ostala bez podrške Grada

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2023, 14:43

Sporna SOS kancelarija za žrtve nasilja u Leskovcu ostala bez podrške Grada

Nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da će po prvi put iskoristiti uticaj i zatražiti od Komisije za projekte iz oblasti socijalne zaštite da Udruženju ”Tate i mame”, a čiji je osnivač Miodrag Stanković koji je dva puta osuđivan za nasilje u porodici, ne odobri najavljenih 200.000 dinara, projekat SOS kancelarija za žrtve nasilja povučen je i nije prošao konkurs. Međutim, tom Udruženju su odobrena preostala tri projekta pa će iz budžeta Grada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dobiti 300.000 dinara.

U Leskovcu je prošlog leta otvorena SOS kacelarija za pomoć žrtvama porodičnog nasilja, a iako ona praktično nije ni počela sa radom više od 9 meseci, to Komisiji za projekte iz socijalne zaštite nije smetalo da im ponovo odobre projekat SOS ofis žrtve nasilja i od lokalne samouprave dobiju 50.000 dinara manje nego prošle godine.

Međutim, da taj projekat ove godine neće proći, najavio je pre mesec dana prvi čovek Leskovca, a na današnjoj podeli ugovora on je potvrdio da je projekat ”SOS kancelarija za žrtve nasilja” povučen i da on jedini nije prošao konkurs.

Onaj projekat za koji sam rekao da neće biti, nije prošao. Od 50 projekata jedan je povučen i to je upravo taj za koji sam rekao da neće da prođe - rekao je Cvetanović.

Na dodeli ugovora se pojavio zastupnik udruženja i sin osnivča; foto: M. M.Međutim, to Komisiji nije smetalo da Udruženju ”Tate i mame” osnivača Miodraga Stankovića, dva puta osuđivanog za porodično nasilje, a koje trenutno zakonski zastupa njegov sin Aleksandar, odobri čak tri projekta od po 100.000 dinara.

Naime, u konačnoj rang listi koja je objavljena na sajtu Grada stoji da su im odobreni projekti ”Jedan koji voli i čuva za dvoje”, ”Uz nas niste sami” i ”Deca nisu na prodaju”.

Cvetanović je o spornoj kancelariji pričao tokom obilaska Centra za socijalni rad, čiji upošljenici čine veći deo Komisije, a prisutan je bio i gradski većnik i predsednik Komisije Vladimir Branković, koji je dodelu sredstava Udruženju ”Tate i mame” opravdao time da se sredstva ne dodeljuju pojedincu, već udruženju.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Iz gradskog budžeta podrška za pedeset projekata i trideset udruženja u oblasti socijalne zaštite

Izvor: JUGpress.com, 18.Apr.2023

LESKOVAC..U Svečanoj sali Grada Leskovca udruženjima iz oblasti socijalne zaštite gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je ugovore za sufinansiranje projekata u 2023. godini. Komisija koja je bila zadužena za ove projekte odlučila je da treba podržati 50 projekata prijavljenih od strane...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.