Izvor: JUGpress.com, 18.Apr.2023, 19:22

Iz gradskog budžeta podrška za pedeset projekata i trideset udruženja u oblasti socijalne zaštite

LESKOVAC

U Svečanoj sali Grada Leskovca udruženjima iz oblasti socijalne zaštite gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je ugovore za sufinansiranje projekata u 2023. godini. Komisija koja je bila zadužena za ove projekte odlučila je da treba podržati 50 projekata prijavljenih od strane 30 udruženja. Za ovu namenu opredeljeno je nepunih 30.800.000 dinara.

„Naše društvo u 21. veku mora >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da bude otvoreno za sve, za osobe sa invaliditetom, za sugrađane slabijeg imovnog stanja i za sve koji se suočavaju sa nekom vrstom problema koji ih svrstava u kategoriju stanovnika u stanju socijalne potrebe“ rekao je gradonačelnik i dodao da „njihovi uslovi života, pripadanje društvu su teme koje konstantno moraju biti u fokusu. Iz tog razloga i podržavamo rad udruženja i svih njihovih članova, kako bi oni svakog dana mogli da putem projekata pomažu onima za čije su potrebe osnovani i kako bi što više širili svest o istima.“

Milorad Stanojković, predsednik Gradske organizacije gluvih i nagluvih, uz pomoć tumača znakovnog jezika Dragane Stojilković zahvalio se u ime korisnika sredstava.

„Smatram da je komisija odabrala kvalitetne projekte. Veoma važan projekat za 200 gluvih lica koji se finansira iz gradskog budžeta je „Prevodilački servis za znakovni jezik“ kojim se prevazilazi barijera i doprinosi samostalnom funkcionisanju gluvih ljudi koji su veoma aktivni članovi društva. Podržan je i projekat „Stimulacija govorno-jezičkog razvoja“ koji podrazumeva rad logopeda na razvoju govora kod dece sa teškim oštećenjem sluha. Trudimo se da kroz planirane aktivnosti obuhvatimo sve starosne grupe naših članova, i ponosan sam na saradnju sa lokalnom samoupravom koju uvek pominjem kao primer dobre prakse na sastancima širom Srbije.“ (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.