Skupo plaćeni porazi KK Zdravlje

Izvor: juGmedia, 08.Feb.2016, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupo plaćeni porazi KK Zdravlje

LESKOVAC – Posle više uzastopnih poraza, košarkaški klub Zdravlje, za koga se iz gradskog budžeta godišnje izdvaja oko šest miliona dinara, bori se za opstanak u Drugoj ligi Srbije, budući da je sa 7. pao na 12. mesto.

Upućeniji kažu da igrači, uglavnom Leskovčani, igraju sa sve manje elana i da se broj fanova smanjuje od jedne do druge utakmice. Niko u ovom klubu, koji je pre nekoliko godina najavljivao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << povratak stare slave uz finansijsku pomoć grada, ne zna da kaže šta to škripi i zašto se, umesto u Prvu ligu, srlja ka ponoru Druge lige.

„Ne pitajte mene, ja sam od jesenas, kada je izabran novi Upravni odbor, sveden na običnog sekretara kluba. Oduzete su mi skoro sve ingerencije“, odgovara za Jugmediu direktor kluba Igor Stojanović Beli, pod čijim se vođstvom KK Zdravlje izborilo za plasman u Drugu ligu.

Njemu je, tvrdi, zabranjeno, čak, i da sedi na klupi tokom utakmice i bodri igrače kao što je činio ranije.

Za novog predsednika Upravnog odbora postavljen je, naime, Goran Vukadinović Žicko, nekadašnji igrač i rukovodilac Zdravlja, koji je igrao i za Rabotničkog iz Makedonije. Posle šest meseci, mnogi iz ovog kluba upiru prst baš u Vukadinovića, uz obrazloženje da da je za sve vreme održao samo jedan sastanak UO i da se ne bavi problemima kluba.

Vukadinović, koji je i narodni poslanik SNS-a, negira navode direktora.

„Direktoru nisu uzeta ovlašćenja. Ima pečat i poptis i zna se koje su njegove ingerencije. Prihvatio sam se funkcije predsednika UO sa željom da ojačamo klub, da ga pripremimo za Prvu ligu, da u taj odbor dovedem sponzore i investitore, da se ne čeka samo na novac iz budžeta, ali takvi ljude žele da sponzorišu tim iz Prve lige“, ističe Vukadinović, koji tvrdi da je održano više sastanaka Upravnog odbora.

Izvori Jugmedie tvrde, međutim,  da su „igrači nemotivisani i veoma nezadovoljni. Plate se ne isplaćuju redovno, a po prvi put se plaćaju i novčani penali za neuspeh“.

„Igračima je sve isplaćeno do kraja godine. Sada se čeka novac od projektnog finansiranja i oni to znaju. Nema razloga za nezadovoljstvo. Oni su dobri igrači, ali je pitanje više psihološko to što se gube utakmice za po jedan ili pola bod. Želeo sam pojačanje u timu, međutim, bilo je kasno jer je istekao rok za transfere. U svakom slučaju, naš cilj je i dalje Prva liga“, veli Vukadinović.

Pored 14 igrača, novčano je za ovaj klub vezano dvadesetak ljudi. Stojanović smatra da cifra od oko šest miliona dinara nije velika i da se s tim novcem jedva preživlajla.

Iz kluba je skrajnut i košarkaški stručnjak Jovica Arsić, koji je tu doveden s ciljem da se ove godine izbori plasman za Prvu ligu Srbije.

(kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.