Situacija sa kovidom u Leskovcu i dalje nepovoljna, vakcinu primila četvrtina punoletnog stanovništva

Izvor: JužneVesti.com, 22.Apr.2021, 13:21

Situacija sa kovidom u Leskovcu i dalje nepovoljna, vakcinu primila četvrtina punoletnog stanovništva

Od početka aprila beleži se trend opadanja broja novozaraženih u leskovačkom kraju, saopštio je epidemiolog Ivan Sokolović, ali je i dodao da se na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici trenutno nalaze 163 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, dok je tokom aprila u kovid bolnici preminulo 27 pacijenata. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, broj datih doza vakcina do sada je 50.675.

Poslednjih nedelja Jablanički okrug beleži pad broja novoobolelih, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << broj otpusta iz kovid bolnice raste, ali epidemiološka slika i dalje nije povoljna, saopšteno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Najveći broj zaraženih na bolničkom lečenju imali smo 5. aprila, kada je bilo 197 pacijenata. Danas su na bolničkom lečenju 163 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Poslednjih dana raste broj otpusta u odnosu na broj pijema, a beleži se i manji broj pregleda u kovid ambulantama. Ipak i dalje imamo veliki broj preminulih, što pokazuje i podatak da nam je od 1. aprila u bolnici preminulo 27 ljudi - saopštio je Sokolović.

Prema njegovim rečima, prvu dozu vakcine primilo je 25,69% punoletnog stanovništva, dok je revakcinisano 20,34% ljudi.

Broj datih vakcina je 50.675, nadamo se da će se imunizacija nastaviti u ovom ritmu. Počeli smo sa vakcinacijom bez zakazivanja Astra-Zenekom i Fajzer vakcinom, očekujemo nove doze Sputnjik i Sinofarm vakcine - dodao je Sokolović.

Komandant štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović objasnio je da je ova sednica Štaba zakazana pre svega kako bi se na vreme apelovalo na sve građane da predstojeće praznike provedu u krugu porodice i da se poštuju sve epidemiološke mere Kriznog štaba, kako ne bi došlo do naglog porasta broja zaraženih.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.