Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zajedno” učestvuju u radu.

Deo opozicionara i dalje ne želi da daje legitimitet ljudima koji ne prihvataju konstruktivnu kritiku, te, prema rečima Jelene Spirić iz Stranke slobode i pravde, nastavljaju bojkot. Iako neće učestvovati u radu, opozicionari kritikuju budžet za 2020. godinu.

Spirićeva kaže da budžet, koji je planiran na 4,7 milijardi dinara, nije ni razvojni, ni socijalni, ni projektni već čisto predizborni.

Nije mi jasno o kakvom uspehu se priča kada ova vlast nije sposobna da pokrije rashode i završi projekte koje je sama planirala. Fiskalna politika ove vlasti katastrofalna je za sve Leskovčane - kaže Spirićeva.

Planirano je da se povećaju izdavanja za turizam koji će biti 80 miliona dinara, kaže ona, ali joj nije jasno zašto se to radi kada je dobit od boravišnih taksi godinama na istom nivou. Ovakva odluka je sramna, naročito što će isti iznos, kaže, biti izdvojen za poljoprivredu.

I za poljiprivredu je planirano 80 miliona dinara, što je ustvari manje za 10 miliona u odnosu na 2019. godinu. Očigledno su karnevali i parade bitniji od podrške za poljoprivrednike. Ova stavka je trebalo da bude duplirana, a ne da se smanjuje - kaže Spirićeva.

Da je budežt nerealan smatra i Igor Kocić iz Demokratske stranke, a s obzirom na to da ni kvartalni izveštaji za tekuću godinu ne pokazuju napredak, ne veruje da će se isto desiti ni naredne godine.

Jedan od razloga za bojkot je da na ovih 120 stranica koliko ima ovaj budžet za 2020. godinu, mi imamo pravo da pričamo samo 3 minuta. S obzirom na to da izvršenje ovogodišnjeg neće biti veće od 80 %, smatram da je ovaj budžet, navodno veći, nerealan - kaže Kocić.

Opozicione kolege iz grupe “Za Leskovac zajedno” i Jedinstvene Srbije učestvuju u radu, a Skupština ima kvorum.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.