Sajam suvenira otvoren u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam suvenira otvoren u Leskovcu

7.  izložba suvenira i turističkih publikacija na kojoj učestvuje blizu 50 izlagača iz zemlje i inostranstva otvorena je danas u Leskovačkom kulturnom centru i trajaće 2 dana.

Prvi put na ovoj manifestaciji učestvuju i turističke organizacije iz Vojvodine, kao i po jedna iz Bugarske, Crne Gore i Makedonije.

Srce mi je puno kada vidim svoje kolege iz čitave Srbije i zemalja okruženja ovde kod nas. Potrudićemo se da zaista ovaj Sajam preraste u međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << manifestaciju - istakao je na otvaranju direktor Turustičke organizacije Leskovca Žikica Nestorović.

Na Sajmu su dodeljene nagrade najboljim publikacijama, pa je za jednolisnu turističku publikaciju “Odmor na selu” nagrađena Turistička organizacija Kraljevo, a Vršac za višelisnu publikaciju “Banatske đakonije” i najbolju publikaciju na preko 50 strana “Lekovito blago Vršačkih planina”. Prvu nagradu za kratki turistički film dobila je Subotica za film “Dobrodošli u Suboticu i Palić.

Na zajedničkom štandu sa Centrom za ekonomiku domaćinstva, Turistička organizacija Leskovca predstavila je dve svoje nove dvojezične publikacije “Ne propustite” u kojoj su prezentovane kulturno-istorijske znamenitosti i prirodni potencijal i “Lov Jablaničkog okruga”.

Takozvani Sajam suvenira otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

U okviru ove turističke manifestacije planirani su i radni sastanci, stručna predavanja i obilazak Leskovca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.