Podeljene nagrade na Sajmu suvenira i publikacija

Izvor: juGmedia, 13.Nov.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljene nagrade na Sajmu suvenira i publikacija

LESKOVAC – Najlepši izloženi suvenir na Izložbi suvenira i publikacija u Leskovcu je napravljen u Topoli, najlepši plakat u Valjevu, a najbolje publikacije u Vršcu, odlučio je danas žiri.

Na ovoj sedmoj po redu izložbi, u organizaciji Turističke organizacije Leskovac (TOL), svoje eksponate izložilo je blizu 50 turističkih organizacija iz Srbije, Makedonije, Bugraske i Crne Gore, najviše do sada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
“Veliko mi je zadovoljstvo što ste došli. Pokazali smo da je Leskovac, ne samo po potencijalima i manifestacijama koje sprovodi – veliki. Veliko je srce što Leskovac ima ovakve prijatelje, ovakve drugare. Ljudi  koji ste došli iz cele Srbije i okruženja, hvala vam svima, jer ne ne mogu ni sam da objasnim koliko nam je lepo što ste danas sa nama”, kazao je direktor TOL Žikica Nestorović, koji nije krio oduševljenje velikom odzivom.

Manifestaciju je otvorio i goste pozdravio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a organizatori su naknadno dostavili spisak nagrađenih izlagača, koji su se takmičili u desetak turističkih kategorija.

Nagrade:

Prve nagrade osvojili su: Turističke organizacije Kraljeva. ODMOR NA SEL za jednoslojnu publikaciju, Turistička organizacija Vršac za publikaciju veću od 50 strana BANATSKE ĐAKONIJE. Ista organizacija je proglašena najboljom u kategoriji publikacija preko 50 strana LEKOVITO BLAGO VRŠAČKIH PLANINA.

U kategoriji – video publikacija – kratki promo film pobedili su Subotičani sa filmom “Dobrodošli u Suboticu i Palić”, u kategoriji –  Video publikacija – reportaža dominirala je reportaža iz Kruševca ”Zalog nebu”, dok je boca islikana motivima devojke u narodnoj nošnji iz Topole progalešena najboljim suvenirom.

Najlepši upotrebni predmet je haljina sa motivima Ovčarsko-kablarske klisure i ešarpu sa motivima srednjevekovnog nakita, osmišljena i čačanskoj turističkoj organizaciji, a najlepši turistički plakat dolazi iz Valjeva.

Prva nagrada dodeljena je Turističkoj organizaciji iz Kragujevac za kolekciju fotografija Zorana Petrovića, a sam Petrović je dobio prvu nagradu za fotografiju KRAGUJEVAČKA DEŠAVANjA – TRPEZA.

Nagrade van zvanične konkurencije

Set turističkih publikacija

– Turističkoj organizaciji Niš

– Turističkoj organizaciji grada Subotica

Set razglednica

– nagrada dodeljuje se Turističkoj organizaciji Knjaževca za novogodišnje čestitke koje predstavljaju reprodukcije akvartela sa motivma ovog živopisnog grada.

– nagrada dodeljuje se Turističkoj organizaciji Niš za originalno dizajnirane razglednice sa motivima Niša.

nagrada za fotomonografiju VLASOTINCE KOJE VOLIM Turističke organizacije opštine Vlasotince

specijalna nagrada za film o ruralnom turizmu Zlatani Petrović

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Sajam suvenira otvoren u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2014

7.  izložba suvenira i turističkih publikacija na kojoj učestvuje blizu 50 izlagača iz zemlje i inostranstva otvorena je danas u Leskovačkom kulturnom centru i trajaće 2 dana...Prvi put na ovoj manifestaciji učestvuju i turističke organizacije iz Vojvodine, kao i po jedna iz Bugarske, Crne Gore...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.