STIŽE TOTALNA PROMENA VREMENA U SRBIJI: U nekim delovima zemlje izmereno 30 stepeni manje, evo šta će se dogoditi USKORO

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 16:54

STIŽE TOTALNA PROMENA VREMENA U SRBIJI: U nekim delovima zemlje izmereno 30 stepeni manje, evo šta će se dogoditi USKORO

Spremite se

Pojedini predeli Srbije jutros su imali temperaturu za više od 30 stepeni nižu u odnosu na utorak. U nekoliko gradova i mesta Srbije minimalna temperatura jutros se spustila ispod 10°C, pa su Leskovac i Vranje merili 9°C, Dimitrovgrad 8°C, Kopaonik 7°C, a Sjenica 5°C.

Da podsetimo da je u Dimitrovgradu i u Leskovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u utorak mereno 39°C. Hladno je bilo i u ostalim predelima Srbije, uz temperature uglavnom od 10 do 14°C, a najtopliji je bio Beograd sa 15°C. Pred nama je sunčan i topao dan. Maksimalna temperatura biće od 28 do 30°C, u Beogradu do 29°C.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, još toplije biće tokom vikenda, naročito u nedelju kada se preko Alpa bude premeštao hladni front, pa će upravo ispred njega da preko našeg područja struji topla vazdušna masa.

Dakle, tokom vikenda biće pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Jutra će biti toplija, u Beogradu uz tropske noći, a sveže noći i dalje se očekuju u južnim i centralnim predelima Srbije. Maksimalna temperatura biće u subotu od 30 do 34°C, a u nedelju od 31 do 35°C.

U nedelju posle podne do severozapadnih, a krajem dana i tokom večeri i do ostalih predela Srbije očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

Lokalno se očekuju grmljavinske oluje sa gradom i obilnijim padavinama, uz jaku grmljavinu. U ponedeljak nešto prijatnije i oblačnije, uz 5 do 7 stepeni niže temperature.

U utorak ponovo otopljenje, zbog premeštanje hladnog fronta preko Alpa, koji će upravo Srbiji ponovo doneti sredinom sedmice manje osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

POGORŠANJE VREMENA I OLUJE VEĆ OD OVOG DATUMA?! Sumorna prognoza meteorologa vam se nimalo neće svideti

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023

Za vikend veoma toplo, temperatura i do 35°C..Nakon što su hladni front i ciklon prethodnih dana oduvali vrućine iz Srbije, usledilo je prijatno osveženje. Nakon 39°C u utorak, pojedina mesta u Srbiji jutros su merila 8-9°C, a još hladnije bilo je u Sjenici sa 5°C. Pred nama je veoma topao vikend,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.