POGORŠANJE VREMENA I OLUJE VEĆ OD OVOG DATUMA?! Sumorna prognoza meteorologa vam se nimalo neće svideti

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 22:03

POGORŠANJE VREMENA I OLUJE VEĆ OD OVOG DATUMA?! Sumorna prognoza meteorologa vam se nimalo neće svideti

Za vikend veoma toplo, temperatura i do 35°C

Nakon što su hladni front i ciklon prethodnih dana oduvali vrućine iz Srbije, usledilo je prijatno osveženje. Nakon 39°C u utorak, pojedina mesta u Srbiji jutros su merila 8-9°C, a još hladnije bilo je u Sjenici sa 5°C. Pred nama je veoma topao vikend, ali već sada je poznato i kada će doći do nove promene vremena.

Nakon hladnog jutra, današnji dan u Srbji bio je sunčan i prijatno topao, uz temperature do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 30°C.

Pred nama je pravi letnji vikend. Očekuje se sunčano i veoma toplo, naročito drugog dana vikenda kada se preko Alpa bude premeštao hladni front, što će ispred njega preko našeg područja da uslovi topla strujanja sa Mediterana.

I jutra će biti toplija, u Beogradu uz tropske noći, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C. Sveža jutra očekuju se u južnim i centralnim predelima.

Maksimalna temperatura u subotu biće od 30 do 34°C, a u nedelju od 31 do 35°C.

U nedelju posle podne do severozapadnih, a krajem dana i tokom večeri i do ostalih predela Srbije očekuje se prodor hladnog fronta iz oblasti Alpa i naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

Iako se lokalno očekuju grmljavinske oluje sa gradom i obilnijim padavinama, uz jaku grmljavinu, dobra vest je da se ne očekuju ekstremno snažne nepogode poput onih od prethodnih dana.

Najveća verovatnoća za grmljavinske oluje očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i centralnim predelima Srbije.

U ponedeljak nešto prijatnije i oblačnije, uz 5 do 7 stepeni niže temperature, a maksimalne temperature u svim predelima biće ispod 30°C.

U utorak ponovo otopljenje, zbog premeštanje hladnog fronta preko Alpa, koji će upravo Srbiji ponovo doneti sredinom sedmice manje osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Iako se tokom vikenda očekuje otopljenje, uz veoma toplo vreme i temperature do 35°C, prema trenutnim prognozama kraj jula i početak avgusta, bar prvih 10 dana neće doneti Srbiji toplotne talase i ekstremno visoke temperature. Umereno letnje vreme sa lepim i sunčanim danima biće na svaka 2-3 dana prekidano prodorima hladnih frontova iz oblasti Alpa, uz prolazna osveženja i naoblačenja sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.