SSP: Preko 60% škola u Leskovcu ima poljske toalete, a ulaže se u stadion koji je besmisleni projekat

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2020, 17:05

SSP: Preko 60% škola u Leskovcu ima poljske toalete, a ulaže se u stadion koji je besmisleni projekat

Da Leskovac ima mnogo većih problema, poput poljskih toaleta u školama i nedostataka zdravstvene opreme, od trenutnog stanja fudbalskog stadiona Dubočice, smatraju u Stranci slobode i pravde. Smatraju da vlast bahato ulaže preko 2 milijarde dinara u novi stadion i traže od nje objavljivanje Studije ekonomske isplativosti stadiona.

Nekoliko puta najavljivana gradnja leskovačkog stadiona opet je aktuelizovana, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ovog puta odbornici su zbog toga usvojili izmenu i dopuna plana javnih nabavki, a gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, ponovio je da će u njegovu gradnju biti uloženo preko 20 miliona evra.

Datum početka radova, ali i završetka nije poznat, a deo leskovačke opozicije smatra da taj novac može pametnije da se potroši.

Iz Stranke slobode i pravde kažu da Grad nije imao novca da održava i postojeći stadion, i da vlast bahato ulaže preko 2 milijarde dinara u novi.

Doneta je zvanična odluka o gradnji stadiona po UEFA-a standardima, dok preko 60 % škola u Leskovcu ima poljske toalete. Iako Leskovac nema kanalizaciju i vodu po naseljima, nema asfalta i trotoara po ulicama - kažu u SSP-u.

Leskovački odbor Stranke slobode i pravde od gradskih vlasti zahteva objavljivanje Studije ekonomske isplativosti stadiona, a koja, kako kažu, sigurno i nepostoji, jer u suprotnom, po njima, 20 miliona evra građana ne bi bilo usmereno u građevinske firme SNS-a već rešavanje nagomilanih problema svih leskovčana.

Nema se para za neophodna sanitetska vozila, nema se para za skener i magnet, nema se ni za obrok u školama kako se deca ne bi onesvešćivala od gladi, ali i udžbenike kako roditelji ne bi podizali kredite sa skandaloznim kamatama, ali se ima preko 20 miliona evra za besmisleni projekat. U sedištima od preko 1.500 evra po komadu kroz koju godinu neće imati ko da sedi jer te stolice ne mogu hraniti i pomoći ljudima bez posla, ljudima kojima se duguju plate ili onima koji poslodavcima moraju vraćati delove minimalca - saopštavaju iz ove stranke.

Podsetimo, u moderan stadion sa 8.000 sedećih mesta i parking prostor, od novca svih građana preko Kancelarije za javna ulaganja biće uloženo preko 2,4 milijardi dinara za prvu fazu radova, dok je nepoznato odakle će biti nabavljen novac za drugu i treću fazu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.