Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 27. 10. 2020.

| Politika

SSP: Preko 60% škola u Leskovcu ima poljske toalete, a ulaže se u stadion koji je besmisleni projekat

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ssp ilustracija
U SSP-u smatraju da je novac trebalo da ide na druge projekte; Ilustracija; foto: B. S.

Da Leskovac ima mnogo većih problema, poput poljskih toaleta u školama i nedostataka zdravstvene opreme, od trenutnog stanja fudbalskog stadiona Dubočice, smatraju u Stranci slobode i pravde. Smatraju da vlast bahato ulaže preko 2 milijarde dinara u novi stadion i traže od nje objavljivanje Studije ekonomske isplativosti stadiona.

Nekoliko puta najavljivana gradnja leskovačkog stadiona opet je aktuelizovana, ovog puta odbornici su zbog toga usvojili izmenu i dopuna plana javnih nabavki, a gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, ponovio je da će u njegovu gradnju biti uloženo preko 20 miliona evra.

Datum početka radova, ali i završetka nije poznat, a deo leskovačke opozicije smatra da taj novac može pametnije da se potroši.

Iz Stranke slobode i pravde kažu da Grad nije imao novca da održava i postojeći stadion, i da vlast bahato ulaže preko 2 milijarde dinara u novi.

Doneta je zvanična odluka o gradnji stadiona po UEFA-a standardima, dok preko 60 % škola u Leskovcu ima poljske toalete. Iako Leskovac nema kanalizaciju i vodu po naseljima, nema asfalta i trotoara po ulicama - kažu u SSP-u.

Leskovački odbor Stranke slobode i pravde od gradskih vlasti zahteva objavljivanje Studije ekonomske isplativosti stadiona, a koja, kako kažu, sigurno i nepostoji, jer u suprotnom, po njima, 20 miliona evra građana ne bi bilo usmereno u građevinske firme SNS-a već rešavanje nagomilanih problema svih leskovčana.

Nema se para za neophodna sanitetska vozila, nema se para za skener i magnet, nema se ni za obrok u školama kako se deca ne bi onesvešćivala od gladi, ali i udžbenike kako roditelji ne bi podizali kredite sa skandaloznim kamatama, ali se ima preko 20 miliona evra za besmisleni projekat. U sedištima od preko 1.500 evra po komadu kroz koju godinu neće imati ko da sedi jer te stolice ne mogu hraniti i pomoći ljudima bez posla, ljudima kojima se duguju plate ili onima koji poslodavcima moraju vraćati delove minimalca - saopštavaju iz ove stranke.

Podsetimo, u moderan stadion sa 8.000 sedećih mesta i parking prostor, od novca svih građana preko Kancelarije za javna ulaganja biće uloženo preko 2,4 milijardi dinara za prvu fazu radova, dok je nepoznato odakle će biti nabavljen novac za drugu i treću fazu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    16:31 // 28. 10. 2020.

    Mi dece imamo sve manje i manje... ni ti poljski toaleti nisu glavni problem.

  • Ma baš njih briga za to!

    08:51 // 28. 10. 2020.

    Tako sistem i političari funkcionišu godinama NIJE BITNO DA LI SU ŽUTI ILI NAPREDNI BITNA JE NJIHOVA FOTELJA I PLATA, zidaju se stadioni, nepotrebna igrališta, renoviraju se neke gluposti trećerazrednim materijalom, U POSLEDNJE VREME SVE TRALJAVO NIKAKVO i obećanja biće biće biće ZA NAŠU TJ PARDON ZA NJIHOVU DECU izađite sigurni glasovi da možemo da vladamo opet i opet a ostalo nije bitno!

  • Komesar

    20:15 // 27. 10. 2020.

    To je maslo Novice Tončeva,tako je to krenulo u Surdulicu i Surdulica je danas pusta.A pošto se vaš gradonačelnik intezivno druži u poslednje vreme sa Tončevom to je ta priča,živi bili pa videli.

    • ZASTAVNIK

      22:42 // 27. 10. 2020.

      Novica ide u zaborav.Drvce slavi I peceno prase na astal.Od sutra Drvce glavni u FSRIS, I SVE SE ON PITA.Hadzi Ivan se boji za njegovo mesto gen.sek.jer Drvce najavljuje Branda kao novog gen.sekretara.Bice burno u Kalcu gde su prostorije saveza.Stefan verovatno prelazi na mesto zam.direktora hotela u centru grada.Napokon da I mi bubanjci imamo velikog coveka u fudbal.Ziv nam bio Drvce

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: