SSP: Brutalne fizičke pretnje prebijanjem predsednici Gradskog odbora u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2021, 21:46

SSP: Brutalne fizičke pretnje prebijanjem predsednici Gradskog odbora u Leskovcu

Da je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu Jelena Spirić sinoć u jednom kafiću doživela, kako navode, brutalne fizičke pretnje prebijanjem, saopštili su iz stranke, a tvrde da joj je pretio jedan od lokalnih funkcionera stranke na vlasti.

Kažu da je Spirićevoj pred svedocima, u jednom lokalnom kafiću, pretio lokalni funkcioner vladajuće stranke Miloš Stojanović, koga je i prijavila policiji.

Iz Stranke slobode i pravde traže hitnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << reakciju tužilaštva i da on bude priveden dok ne bude kasno. Ako njihova reakcija izostane - za njih to znači direktno saučesništvo u zataškavanju pretniji, ali i svesno ostavljanje Jelene Spirić i drugih slobodoumnih građana na milost i nemilost batinaša.

On je na javnom mestu, u kafeu “Marfi pab”, pred svedocima i neskrivajući svoje namere, Spirićevoj pretio fizičkim obračunom, jer je otkrivala afere lokalne vlasti čiji je Gusla deo unutar Turističke organizacije grada, ali i spolja na ulici, kroz nameštene poslove obezbeđenja za koje se izvlači novac i budžeta građana Leskovca. Gusla je, međutim, već poznat policiji i osuđivan, a prebijanje ljudi za svoje nalogodavce iz vlasti mu odavno nije strano - pišu iz SSP.

Zaključuju i da u Leskovcu svi dobro znaju ko je Jelena Spirić, a oni je smatraju istrajnim borcem za oslobođenje grada od, kako navode, kriminalaca i njihovih nalogodavaca. Takođe kažu i da građani znaju i da ovakvim ljudima, poput Stojanovića za koga tvrde da je napao, ništa nije granica, pa ni maltretiranje i pretnje ženi.

Povodom napada na Spirićevu oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu, odakle navode da oštro osuđuju svaki vid nasilja i da se gnušaju atmosfere u kojoj, kako kažu, lokalni batinaši pod zaštitom aktuelne vlasti daju sebi za pravo da na najprizemnije i najprimitivnije načine vređaju i prete opozicionim funkcionerima.

Mi ne želimo Srbiju u kojoj je žena ponižena i omalovažavana, te pozivamo sve ljude, da se ujedine u osudi i podignu glas protiv ovakvih nemilih događaja. Želimo da živimo u pristojnoj Srbiji, u državi, u kojoj će svaka žena biti poštovana, bez obzira na njenu političku pripadnost - poručuju iz Narodne stranke.

I oni pozivaju nadležne da što pre reaguju tim povodom.

Novinari Južnih vesti su radi potvrde kontaktirali i leskovačku policiju, a odgovor se očekuje.

*Tekst je dopunjen saopštenjem Gradskog odbora Narodne stranke Leskovac.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.