SPC mora da plati leskovačkoj Toplani skoro 15 miliona dinara zbog duga za grejanje

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2021, 14:26

SPC mora da plati leskovačkoj Toplani skoro 15 miliona dinara zbog duga za grejanje

Zbog neizmirenih dugovanja za grejanje, JKP Toplana i Crkvena opština Leskovac potpisali su dogovor da dug od skoro 10,5 miliona dinara leskovačke crkve bude izmiren u 36 jednakih mesečnih rata. SPC u Leskovcu moraće da plati i sve sudske troškove, kao i zateznu kamatu, pa će ukupan dug narasti na skoro 14,8 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, problem koji je sada leskovačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << crkvi došao na naplatu nastao je ranijih godina kada je sa Crkvenom opštinom napravljen dogovor da kroz crkveno dvorište prođu cevi za grejanje, a da Crkva nema nikakve obaveze prema Toplani.

Međutim, taj dogovor nije ozvaničen i ugovor nije potpisan, pa će SPC ovaj dug koji je napravila morati da plati - kaže Cvetanović.

V. d. direktor Toplane Novica Stojanović kaže da je to preduzeće bilo primorano da podnese tužbe kako bi naplatilo svoja. dugovanja jer su isporučivali grejanje za crkve Odžakliju i Konak.

3. februara smo uspeli da potpišemo zapisnik o visini dugovanja SPC, da se dogovorimo o isplati tog duga, ali i sudskih troškova, kao i celokupne zatezne kamate. Na osnovu zapisnika, sačinjen je predlog sporazuma o rešavanju međusobnih odnosa - kaže Stojanović.

Glavni dug, zaključno sa decembrom 2020. godine, iznosi skoro 10,5 miliona dinara, dok sudski troškovi i zatezna kamata iznose preko 4,3 miliona dinara.

Sporazumom SPC mora celokupni glavni dug da izmiri u 36 jednakih mesečnih rata, počev od meseca kada je ovaj sporazum zaključen, odnosno od ovog meseca - dodaje Stojanović.

Uz iznos mesečnih rata, Crkvena opština Leskovac je, stoji u sporazumu, dužna da plaća i iznos tekućeg zaduženja po računima, kao i sve sudske troškove i zatezne kamate.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Crkva duguje 10,5 miliona za grejanje, “Toplana” otpisuje kamatu

Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2021

LESKOVAC..Članovi Gradskog veča grada Leskovca dali su danas saglasnost na Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa između JKP „Toplana“ i Srpske pravoslavne crkve, odnosno Srpske pravoslavne opštine u Leskovcu...Novica Stojanović, vd direktora JKP „Toplana“, kaže da se radi o neizmirenim...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.