Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2023, 21:28

Ružić: Ne treba romansirano gledati na moju ostavku, to je lični čin

LESKOVAC

Nakon tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu jedini ministar koji je podneo ostavku je bio Branko Ružić. Na pitanje novinara Regionalne informativne agencije JUGpress da li je moguće da je samo on kriv u celoj toj tragediji, Ružić je rekao da misli da ne treba romansirano gledati na tu ostavku.

„Ostavka je lični čin, to je pre svega stvar kućnog vaspitanja, moralne vertikale koju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svaka ličnost ima. Smatrao sam da, pored činjenice da neke lične odgovornosti zaista nema, postoji objektivna odgovornost, jer vršeći tu funkciju i kada se desi jedna takva tragedija, koje ne želim ni da se sećam, kada vidite svu decu, kada razgovarate sa njihovim roditeljima, mislim da bi svako racionalan i normalan posegao za takvim potezom. Dakle, desilo se u tom resoru i siguran sam da se, ne daj Bože, desila neka tragedija u nekom drugom resoru, taj ministar bi ponudio ili dao ostavku. Mislim da je to samo stvar lične odluke, a na građanima je da procenjuju da li je to slabost, snaga… Drago mi je da sam dobio i veliku podršku zbog tog čina, jer je nekad važno i biti čovek. Možete da se bavite politikom, ali ako ste roditelj, ako ste porodičan čovek, ako volite svoju zemlju, mislim da je to i logično”, rekao je Ružić. (kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.