Renoviran Dom kulture Roma u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 27.Nov.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renoviran Dom kulture Roma u Leskovcu

LESKOVAC – Dom kulture Roma u Lekovcu dobio je potpuno novi izgled pre svega na inicijativu samih meštana romskog naselja iz kvarta Podvorce.

U tom prostoru se skupljaju pripadnici romske nacionalne manjine iz tri naselja, koliko ih ima u samom gradu. U večernjim časovima Dom kulture Roma uglavnom posećuju mladi gde igraju bilijar i stoni tenis.

Iz gradskog budžeta je izdvojeno 300.000 dinara za sređivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << krova i sanitarnog čvora. Deo novca je obezbedila i sama romska populacija i aktivno učestvovala u radovima.

„U ovom naselju živi najveći broj Roma sa teritorije Leskovca i ovaj Dom kulture je njihov centar dešavanja. Sve kulturne manifestaciije i sastanci se odvijaju pod ovim krovom“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktor Doma kulture Vlada Amzić istakao je da ipak bez pomoći donatora i nadležnih gradskih službi posao ne bi bio završen u tako kratkom vremenskom periodu.

Dom kulture Roma počeo je zvanično da radi 1999. godine, a trenutno broji 16 radnika čije plate se finansiraju iz gradskog budžeta.

(Kraj) dum
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.