Rekordan broj izlagača i posetilaca na Sajmu “Agrozone“

Izvor: juGmedia, 10.Dec.2016, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj izlagača i posetilaca na Sajmu “Agrozone“

LESKOVAC – Na petim po redu susretima povrtara i poljoprivrednih stručnjaka danas se u Leskovcu okupio rekordan broj izlagača i posetilaca, koji su se upoznali sa novim hibridima povrća i proizvodima za zaštitu bilja, uoči nove sezone.

Ovu manifestaciju pod nazivom “ Za bolja polja – Agrolider, organizovali su predstavnici produkcija emisije za poljoprivrednike Agrozona u hotelu “Park”, a tema savetovanja bila je „Unapređenje povrtarske proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na jugoistoku Srbije“.

Pozdravljajući goste, urednik emisije Goran Tasić rekao je da je impresioniran prisustvom preko 200 stručnjaka i velikog broja izlagača i posetilaca.

Kao rezultat jedne takve saradnje, takvih susreta, moramo da pođemo od onoga što je krajnji cilj svih – veća i kvalitetnija proizvodnja i bezbedno zdravi proizvodi i, naravno, za naše proizvođače veći profit, istakao je Tasić.

Manifestaciju je u ime lokalne samouprave otvorio Bojan Tojaga, direktor ALERA, ocenjujući da se “Agrolider” profilisao kao organizator prestižne manifestacije, gde proizvođači imaju šta da čuju i vide “a distributeri hemijskih sredstava, semenskog materijala i rasada, kao i sredstava za ishranu bilja, imaju i kome da ponude svoje proizvode”.

Leskovački i proizvođaći povrća mogli su da se upoznaju sa proizvodima za zaštitu bilja firmi iz Srbije, ali i iz Hrvatske i Makedonije i slušaju pet stručnih predavanja.

Pokrovitelj savetovanja je grad Leskovac, a generalni sponzor firma Agroarm iz Beograda.

Od prethodna četiri Agrolidera, tri su bila posvećena unapređenju proizvodnje povrća, a jedan razvoju voćarstva.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Počeo peti "Agrolider"

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Dec.2016

„Unapređenje povrtarske proizvodnje na jugoistoku Srbije“ tema je današnjeg Savetovanja za povrtare “Za bolja polja – Agrolider“ u Leskovcu...Organizator manifestacije, produkcija emisije za poljoprivrednike Agrozona, najavljuje šest stručnih predavanja i izložbu povrća, semenskog materijala,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.