Rekonstruisane još dve ulice u centru Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisane još dve ulice u centru Leskovca

Novi asfalt i behaton ploče postavljeni su u ulicama Goce Delčeva i Partizanskoj, pa Leskovčani više neće morati da obilaze rupe kako bi došli do svojih kuća.

Radovi su, pored asfaltiranja kolovoza i ugradnje behaton ploča na trotoarima, obuhvatali i ugradnju novih ivičnjaka, slivnika i nivelisanje šaht poklopaca, a prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, u planu je i sadnja drvoreda. Planira se i sadnja drvoreda, foto: B. Antić

Radovi u ove dve >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ulice privode se kraju. Uređeni su kolovoz i trotoari, imamo nove ivičnjake i gajger slivnike, postavljena je vertikalna i horizontalna signalizacija. Na jesen ćemo zasaditi drvorede, a oko sadnih mesta biće izgrađeni metalni štitnici - kaže Cvetanović.

Za rekonstrukciju ove dve ulice izdvojeno je 10,8 miliona dinara, a radove je izvodilo preduzeće ABM Putogradnja d.o.o. Mramor - Merošina.

Polomljene i nestabilne ploče na tortoaru u delu Bulevara Oslobođenja, preko puta Leskovačkog kulturnog centra, biće zamenjene novim. Menjaju oštećene ploče, foto: B. Antić

Radovi na zameni dotrajalih ploča su u toku, a sve bi, kako kaže Cvetanović, trebalo da bude završeno do početka “Roštiljijade”.

Ploče će biti zamenjene na površini od 350 metara kvadratnih, izvođač radova je Sistem snl graditelj iz Leskovca, a to će poreske obveznike koštati oko 960.000 dinara.

Podsetimo, u poslednje vreme rekonstruisano je 5 ulica u centru Leskovca, novi asfalt postavljen je u delu Niške ulice, a sa skoro 5 meseci kašnjenja završeni su radovi i u Svetoilijskoj ulici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.