Reciklirajmo zajedno u školama

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Sep.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reciklirajmo zajedno u školama

Promoteri edukativne kampanje „Reciklirajmo zajedno“ koju su u Nišu i Leskovcu pokrenule kompanije Tetra Pak i Sekopak, u saradnji sa gradskim javnim komunalnim preduzećima, posetili su ovih dana škole u ova dva grada i sa đacima razgovarali o prikupljanju i pravilnom odlaganju upotrebljene Tetra Pak ambalaže.

Promoteri su đacima objasnili osnovne ekološke pojmove, šta je ambalažni otpad, reciklaža, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << kako se i gde upotrebljena Tetra Pak ambalaža reciklira. Svi koji su doneli tri ili više upotrebljene ambalaže, na poklon su dobili magnet za frižider.

Akcija „Reciklirajmo zajedno“ pokrenuta je početkom septembra sa ciljem da učini vaš grad čistijim! Narednih meseci prikupljaćemo zajedno upotrebljenu Tetra Pak ambalažu, bićete u prilici da razgovarate sa našim promo timovima o načinima na koje se ona prikuplja, presuje, odlaže i saznaćete koje su sve prednosti reciklaže upotrebljene Tetra Pak ambalaže.

Domaćinstva u Nišu i Leskovcu već su dobila kante i kese u koje sada mogu da odlažu i ambalažu od omiljenih sokova, mleka i drugih proizvoda upakovanih u Tetra Pak ambalažu, a tokom septembra promo timovi obići će i domaćinstva koji prikupljaju ambalažu. Najvredniji dobiće nagrade.

Za tri prikupljene upotrebljene Tetra Pak ambalaže ukućani će kao nagradu dobiti magnet za frižider, za 5 komada jedan kačket, a za 7 – majicu!

Kako bi životna sredina i grad u kome živimo bili čistije i zdravije mesto za život, prikupljanje ambalaže nastavićemo i po završetku naše promo akcije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.