Izvor: JUGpress.com, 14.Avg.2018, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi “Vodovoda” u ulici Kapetana Bojana Denića

LESKOVAC

U ulici Kapetana Bojana Denića je u toku zamena vodovodne mreže , o čemu su govorili gradonačelnik Goran Cvetanović i direktorka JP „Vodovod“ Kosara Ilić.

Cvetanović je podsetio da se radovi realizuju preko kreditne linije nemačke KFW banke u cilju poboljšanja uslova snabdevanja vodom i obezbeđivanja kontinualnog režima snabdevanja potrošača.

„Kriterijum za odabir ove ulice je veliki broj kvarova i starost mreže. Rekonstrukcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vodovodne mreže u ovoj ulici biće zamenjene sve stare i dotrajale pocinkovane cevi. Ugrađeni su novi sektorski ventili koji omogućavaju izolaciju manjeg broja potrošača, a građani neće imati česte prekide u vodosnabdevanju zbog popravke havarija. Ispoštovana je i zakonska regulativa u pogledu postavljanja protivpožarnih podzemnih hidranata na trasi cevovoda, ugrađuju se cevi u skladu sa evropskim normama. Ove godine „Vodovod“ kompletno završava rekonstrukciju vodovodne mreže ukupne finansijske vrednosti 145.000 evra. Predviđeno je izvođenje radova u pet ulica ukupne dužine jedan kilometar, pri čemu su radovi u ulicama Slobodana Penezića, Alekse Nenadovića i Vladimira Nazora završeni. Nakon ove ulice, ostaje da se uredi i ulica Vlade Jovanovića”, rekao je Cvetanović

Radove izvodi firma Telekomunikacija/Ankering iz Blaca.

Ovu investiciju Vodovod realizuje, preko kreditne linije nemačke KWF banke, u cilju poboljšanja uslova snabdevanja vodom i obezbeđivanja kontinualnog režima snabdevanja potrošača, pri čemu Vodovod učestvuje sa 70% vraćanja kredita a 30% je grant.

Direktorka JP „Vodovod“ Kosara Ilić najavila je će se u narednom periodu uložiti napor kako bi barem dve ulice godišnje biti rekonstruisane.

Ukupna dužina izgradnje ulice Kapetana Bojana Denića je 180 metara, a vrednost radova je 4,6 miliona dinara.

Ilić je , na pitanje novinara JUGpressa kada će biti završeni radovi u ovoj inače veoma uskoj ulici , rekla da je zvanični rok septembar ali da s eočekuje da oni budu završeni već u toku naredne nedelje.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Ilić: Pokušali “na divlje” da s epriključe na kanalizaciju i oštetili vodovodne cevi

Izvor: JUGpress.com, 14.Avg.2018

LESKOVAC..Direktorka JP Vodovod Kosara Ilić rekla je danas da je pre nekoliko dana “krivicom meštana,  koji su pokušali da se nelegalno priključe,  došlo je do velike havarije na vodovodnim cevima”...“Zbog toga je došlo do prekida u vodosnabdevanju i čak dva mesta su ostala bez vode: Takav...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.