Izvor: Radio 021, 05.Apr.2020, 10:22

Radnica "Jure" pozitivna na koronu, kompanija naredila da svi radnici u ponedeljak dođu na posao

Jedna radnica korejske kompanije "Jura" u Leskovcu obolela je od virusa korone i rezultati testiranja pokazali su da je ona pozitivna, potvrđeno je u Kriznom štabu grada Leskovca.

Kako prenosi "Jugmedia", komandant ovog štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je o tome obavestio Štab za vanredne situacije Vlade Srbije, a Zavod za javno zdravlje Leskovac doneo je danas preporuku za hitan prekid rada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ili obavljanje minimuma procesa rada u pogonima Jure koja ovih dana radi smanjenim kapacitetom.

Šest radnika, kako se navodi u ovom dokumentu, već ima simptome bolesti, a četrdesetak je izolovano zbog kontakata sa radnicom kod koje je utvrđena korona i sklonjeno u samoizolaciju na 28 dana.

Radnici "Jure" u Leskovcu od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji konstantno upozoravaju na loše uslove rada, pre svega na to da su u toku radnog procesa jedan od drugog udaljeni manje od pola metra. Mnogi od njih su se takođe žalili da rade bez rukavica, a u ranijem periodu i bez maske, javlja "Jugmedia".

Inače, kako piše Blic, "Jura" je naredila svim radnicima, a ima ih oko 2.500, da se u ponedeljak jave normalno na posao.

Autor: Blic, Jugmedia

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novi teror u „Juri“: Radnica pozitivna na koronu, svi moraju da dođu na posao

Izvor: Luftika.rs, 05.Apr.2020

Jedna radnica korejske kompanije „Jura“ u Leskovcu obolela je od virusa korone i rezultati testiranja pokazali su da je ona pozitivna, potvrđeno je u Kriznom štabu grada Leskovca.. Kako prenosi Jugmedia, komandant ovog štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je o tome obavestio Štab...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.