ROŠTILJIJADA Raspaljene prve skare, pljeskavica 200 dinara (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 27.Avg.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROŠTILJIJADA Raspaljene prve skare, pljeskavica 200 dinara (VIDEO)

Na popularnoj Širokoj čaršiji u Leskovcu su još u jutarnjim časovima počeli da se pripremaju specijaliteti sa roštilja, iako će Roštiljijadu tek večeras otvoriti svojim koncertom Željko Joksimović.

Na većini štandova cena male pljeskavice je 200 dinara, za 50 više nego ranijih godina.

Bilo je neminovno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da skoči”, kažu nam roštiljdžije.

Na skarama po istoj ceni možete da kupite i kobasicu sa roštilja, dok se vešalica i pileće belo prodaju za 300 dinara. Ukoliko želite gurmansku pljeskavicu, moraćete da sednete za stand, gde su cene mnogo veće.

Ljubitelji pečenja mogu uživati u prasetini za 1.400 i jagnjetini za 1.800 dinara.

I u toku ovogodišnje “Roštiljijade” održaće se takmičenje u pripremanju najveće pljeskavice na svetu, takmičenje učenika ugostiteljskih škola Srbije u pripremanju i služenju jela sa roštilja i takmičenje majstora roštilja.

POPUNJENI SVI SMEŠTAJNI KAPACITETI

Organizatori ove godine očekuju nekoliko stotina hiljada posetilaca i to ne samo uz roštilj, već i u centru grada gde su najavljeni brojni koncerti.

Roštiljdžije ne plaši kiša

Raspaljene prve skare na Roštiljijadi!Opširnije ovde: http://jugmedia.rs/rostiljijada-raspaljene-prve-skare-pljeskavica-200-dinara-video/

Posted by Jugmedia on Понедељак, 27. август 2018.

Prvi gosti iz Bugaske stižu organizovanim prevozom danas, a svi smeštajni kapaciteti odavno su popunjeni i rezervisani”, kaže nam portparol Turističke organizacije Leskovca Tina Stojanović.

Plan organizatora je da ove godine nadmaše rekord od 700.000 posetilaca.

Za vikend dolaze i gosti iz Makedonije i Slovenije, a jedna grupa posetilaca stiže čak iz Australije.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.