Izvor: JUGpress.com, 17.Mar.2023, 10:09

Promovisana knjiga “Dragan Radović- Život i misao” Danila Kocića

LESKOVAC

Promocija knjige „Dragan Radović – život i misao“ Danila B. Kocića profesora književnosti i diplomiranog pravnika, novinara u penziji i publiciste., održana je u Leskovačkom kulturnom centru.

Knjiga „Dragan Radović – život i misao“ deo je edicije „Najbolji književnici leskovačkog kraja“. O knjizi, pored autora, govorila je i Biljana Mičić, profesor srpskog jezika i književnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Danilo Kociće izuzetno je značajan hroničar kulture leskovačkog kraja, ne samo književnog stvaralaštva, nego i kulutre uopšte“ smatra Mičićeva.

„Predan pregalac u sferi kulture, u sferi književnosti i njegova obimna knjiga o leskovačkim piscima jeste pravo izvorište za sva dalja istraživanja, jedna vrsta istorije književnosti našega kraja i to će biti polazište za sva dalja istraživanja koja se u tom smeru budu radila. Knjiga „Dragan Radović život i misao“ nalazi se u ediciji „Najbolji književnici leskovačkog kraja“ koju je Kocić započeo i gde je rešio da ostavi jednu vrstu omaža ljudima koji obeležili našu kulturu, bilo u sferi književnosti, domenu nauke o književnosti ili nekom drugom kulturnom segmentu. Tako se ova knjiga bavi životom i radom Dragana Radovića, našeg značajnog pesnika, proznog pisca, izuzetno značajnog kritičara, koji je godinama i decenijama držao na svojim plećima kulturu ovog kraja. U tom smislu ova knjiga je jako dragocena i značajna da se sećamo značaja i doprinosa Dragana radovića, da poštujemo ono što je on ostavio, da se dalje istražuje njegov rad zato što su neki segmenti njegovog rada ostali nedovoljno istraženi. Za Dragana Radovića uvek se vezuje ono što je njegovo interesovanje, za dijalekt i za dijalektsku književnost, Dragan je započeo vrlo važnu manifestaciju Leskovačkog kulturnog centra koja se tiče dijalekatske književnosti i uopšte značaja dijalekatskog jezičkog materijala, ali Dragan Radović je i izvstan kritičar i esejist, što će dalje istraživanje i dalje vreme pokazati. Ova knjiga zato predstavlja izvorište i vrlo dragocene putokaze za sve ono što će biti dalja istraživanja Draganovog rada.“ (kraj) IS/MS

4

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.