Promene u vrhu leskovačkog SNS - Dimitrijević nije više potpredsednik stranke

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u vrhu leskovačkog SNS - Dimitrijević nije više potpredsednik stranke

Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, protiv koga se vodi postupak zbog korupcije, podneo je ostavku na mesto potpredsednika Gradskog odbora vladajuće Srpske napredne stranke u Leskovcu. Na njegovo mesto postavljena je zamenica sekretara Skupštine Jelena Kocić.

U stranci su potvrdili da je Dimitrijević dao ostavku “iz ličnih razloga”, ali nisu želeli da komentarišu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da li to ima neke veze sa postupkom koji se protiv njega vodi.

Nova potpredsednica Jelena Kocić za Južne vesti kaže da je inače praksa da se stariji posle nekog vremena povlače i prepuste stranku mlađima. Kocićeva kaže da je praksa da stranku vode mladi ljudi, foto: B. A.

Dimitrijević je podneo ostavku. Inače je dogovor bio da stranku preuzmu mlađi ljudi - kaže Kocićeva.

Inače, Srpska napredna stranka u Leskovcu ima 5 potpredsenika, a pored Kocićeva, ovu funkciju imaju i načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, šef Odeljenja za urbanizam Žikica Stojanović, Marija Jovanović i poslanica u republičkom parlamentu Olivera Pešić.

Podsetimo, Dimitrijević je početkom februara uhapšen zbog nameštanja tendera za usluge održavanja higijene u Bolnici. Tada je uhapšena i njegova saradnica M.M, kao i predstavnik firme koja je dobila posao D.S. Dimitrijević je nakon nedelju dana pušten iz pritvora i brani se sa slobode.

Inače, Dimitrijeviću se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, njegovoj saradnici zloupotreba službenog položaja, a predstavnik firme koja je “dobila” posao na tenderu tereti se za trgovinu uticajem podstrekivanjem. Sporni tender je u međuvremenu poništen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.