Privrednici iz Leskovca dobili pare za kupovinu opreme

Izvor: JužneVesti.com, 16.Nov.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici iz Leskovca dobili pare za kupovinu opreme

Kako bi započeli ili razvili sopstveni biznis 48 malih privrednika iz Leskovca, potpisalo je ugovore o nabavci opreme, čija je prosečna vrednost 2.400 evra.

U okviru programa “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, koju realizuje organizacija “Help”, a finansira Vlada Nemačke, u saradnji sa Gradom, 28 zanatskih i 20 uslužnih delatnosti dobiće novu opremu. Vrednost ugovora u proseku 2.400 evra; Foto: B. A.

Jedan od privrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji će dobiti novu opremu je Vladimir Prokopović, koji je u junu 2016. godine pokrenuo proizvodnju visokospecijalizovanih sredstava za čišćenje. On će, ovim ugovorom, dobiti ručnog viljuškara i kolica za burad koja će mu olakšati rukovanje sirovinama u skladištu, ali i laboratorijsku opremu koja mu je potrebna za svakodnevno istraživanje.

U međuvremenu smo nabavili dosta opreme koja je potrebna za samu proizvodnju, ali kao u svakoj proizvodnji, odgovarajuće opreme nikad dosta, te je u tom smislu subvencija “Help”-a neverovatno značajna. Zaista verujem da će ova oprema umnogome olakšati poslovanje - rekao je Prokopović.

Pored nabavke nove opreme, ovim projektom predviđene su i stručne i poslovne obuke, koje će se, kako kaže “Help”-ov menadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj, organizovati prema potrebama podržanih korisnika.

Ona je, ovom prilikom, najavila da će i u narednim godinama, u saradnji i na osnovu strategije razvoja grada, nastaviti da podržavaju ovakve projekte.

Čestitam svima na hrabrim odlukama da, u ovo vreme kada je teško započeti sopstveni biznis, ipak uzimate stvar u svoje ruke i rešavate da se sami borite za prihode. Želim vam puno uspeha u radu - rekla je Bubanj.

Da su programi koje finansira Vlada Nemačke u saradnji sa lokalnim samoupravama, dobri i korisni, dodaje Bubanj, govori činjenica da je, prema analizi koju je “Help” sproveo prošle godine, od 6.000 malih biznisa, koliko je programima do sada podržano, više od 4.000 i dalje aktivno.

Inače, vrednost celokupnog projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, koji je počeo aprila ove godine i koji će trajati do kraja 2018. godine, je oko 3 miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.