Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 16. 11. 2017.

| Ekonomija

Privrednici iz Leskovca dobili pare za kupovinu opreme

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Dodela ugovora privrednicima
Nova oprema će poboljšati njihovo poslovanje; Foto: B. A.

Kako bi započeli ili razvili sopstveni biznis 48 malih privrednika iz Leskovca, potpisalo je ugovore o nabavci opreme, čija je prosečna vrednost 2.400 evra.

U okviru programa “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, koju realizuje organizacija “Help”, a finansira Vlada Nemačke, u saradnji sa Gradom, 28 zanatskih i 20 uslužnih delatnosti dobiće novu opremu. Privrednici Leskovac Vrednost ugovora u proseku 2.400 evra; Foto: B. A.

Jedan od privrednika koji će dobiti novu opremu je Vladimir Prokopović, koji je u junu 2016. godine pokrenuo proizvodnju visokospecijalizovanih sredstava za čišćenje. On će, ovim ugovorom, dobiti ručnog viljuškara i kolica za burad koja će mu olakšati rukovanje sirovinama u skladištu, ali i laboratorijsku opremu koja mu je potrebna za svakodnevno istraživanje.

U međuvremenu smo nabavili dosta opreme koja je potrebna za samu proizvodnju, ali kao u svakoj proizvodnji, odgovarajuće opreme nikad dosta, te je u tom smislu subvencija “Help”-a neverovatno značajna. Zaista verujem da će ova oprema umnogome olakšati poslovanje - rekao je Prokopović.

Pored nabavke nove opreme, ovim projektom predviđene su i stručne i poslovne obuke, koje će se, kako kaže “Help”-ov menadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj, organizovati prema potrebama podržanih korisnika.

Ona je, ovom prilikom, najavila da će i u narednim godinama, u saradnji i na osnovu strategije razvoja grada, nastaviti da podržavaju ovakve projekte.

Čestitam svima na hrabrim odlukama da, u ovo vreme kada je teško započeti sopstveni biznis, ipak uzimate stvar u svoje ruke i rešavate da se sami borite za prihode. Želim vam puno uspeha u radu - rekla je Bubanj.

Da su programi koje finansira Vlada Nemačke u saradnji sa lokalnim samoupravama, dobri i korisni, dodaje Bubanj, govori činjenica da je, prema analizi koju je “Help” sproveo prošle godine, od 6.000 malih biznisa, koliko je programima do sada podržano, više od 4.000 i dalje aktivno.

Inače, vrednost celokupnog projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”, koji je počeo aprila ove godine i koji će trajati do kraja 2018. godine, je oko 3 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: