Pripreme za vaskršnju trpezu u Leskovcu

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za vaskršnju trpezu u Leskovcu

Neradni petak Leskovčani koriste da se dobro pripreme za prazničnu uvaskršnju trpezu. Prodavnice i pijace, koje i danas rade, dobro su snabdevene. Iako je Leskovac grad roštilja, ovih dana pečenje je mnogo traženije.
Gužve na pijacama gužve u prodavnicama. Leskovčani koriste neradni petak da se dobro pripreme i kupe sve što im je potrebno za uskršnju trpezu. Prodaje se sve, nestašice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jaja ove godine nije bilo ali u najvećem leskovačkom marketu već danima ne primaju porudžbine za praseće i jagnjeće pečenje. Malo čudno ali pečenje je danas u Leskovcu traženija roba od roštilj mesa.

Pečenjara radi neprekidno, u tri smene, kaže Dragan Živanović:
"Maksimalno smo izašli u susret svim potrošačima, ne samo u našem gradu, da ne ostanu bez pečenja. Iako je Leskovac grad roštilja, ovog puta mnogo više traže pečenje."
Na najvećoj leskovačkoj zelenoj pijaci ponuda je izuzetna, a cene zadovoljavajuće. Povrća ima u izobilju, a pojavile su se i jagode.
Nisu visoke cene, kaže jedan Leskovčanin: "Nedavno sam bio na beogradskim pijacama, ovde je ipak podnošljivije."
Pijačni dan u Leskovcu je subota, pa se i sutra ovde očekuje veliki broj kupaca. Sve trgovine u subotu takođe rade normalno, a neke rade skraćeno i na sam dan Uskrsa, zbog čega je u nekim delovima grada pokrenuta i peticija da te prodavnice potrošači bojkotuju u nedelju.
Skare će se po tradiciji paliti na obližnjim izletištima za Prvi maj, samo da ne bude kiše.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.