Preventivni pregledi štitaste žlezde ove nedelje domovima zdravlja i bolnicama na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2024, 12:52

Preventivni pregledi štitaste žlezde ove nedelje domovima zdravlja i bolnicama na jugu

U nedelju, 3. marta, od 8 do 16 sati u domovima zdravlja i bolnicama u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Vranju i Prokuplju biće organizovani preventivni pregledi štitaste žlezde za koje nije potrebno zakazivanje. Radiće se hormoni štitaste žlezde i ultrazvučni pregled.

Kako saopštavaju iz Doma zdravlja Niš, pregledi će biti rađeni odraslim osobama koje ranije nisu imali detektovanu bolest štitne žlezde.

Uzorkovanje krvi na hormone štitaste žlezde >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš, a ultrazvučni pregled u Službi za radiološku dijagnostiku na prvom spratu.

U Leskovcu će ultrazvučne preglede štitaste žlezde raditi lekari Opšte bolnice Leskovac obavljati u prostorijama Doma zdravlja Leskovac, dok će laboratorijske analize raditi u laboratoriji u Bolnici od 8 do 10:30.

U Pirotu će takođe od 8 do 16 sati biti organizovani preventivni pregledi - određivanje nivoa hormona štitaste žlezde radiće se u Laboratoriji Kej, a utrazvučni pregled u Službi radiologije u Opštoj bolnici.

I prokupački Dom zdravlja će u nedelju organizovati besplatne preglede za sve građane bez uputa i bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu. Radiće se laboratorija i ultrazvuk štitaste žlezde.

U Domu zdravlja u Vlasotincu od 8 do 16 sati obavljaće se ultrazvučni pregled, a u periodu od 8 do 10 sati u laboratoriji Doma zdravlja radiće se određivanje nivoa hormona štitaste žlezde (TSH, FT4, antitereoglobulinska antitela).
Pogledaj vesti o: Vranje,   Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Preventivni pregledi štitaste žlezde u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac

Izvor: Danas, 01.Mar.2024

  U Zastava Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac, u nedelju, 3. marta obavljaće se preventivni pregledi u terminu od 8 do 16 sati.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.