Izvor: RTS, 07.Feb.2023, 19:43

Preminuo profesor farmakologije dr Srđan Pešić

Profesor dr Srđan Pešić, profesor na Katedri za farmakologiju sa toksikologijom Medicinskog fakulteta u Nišu, preminuo je posle teške bolesti.
Srđan Pešić rođen je 1963. godine. Osnovnu kolu završio je u Leskovcu, a Medicinski fakultet u Nišu.

Doktorirao je iz oblasti farmakologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu i bio redovni profesor na katedri za farmakologiju sa toksikologijom Medicinskog fakulteta u Nišu od 2012. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Zdravstvene specijalističke studije kliničke farmakologije završio je 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu i stekao zvanje specijaliste kliničke farmakologije.
Autor je i koautor brojnih naučnih i stručnih radova i udžbenika iz farmakologije sa toksikologijom za studente stomatologije i koautor priručnika iz farmakologije.
Prof. dr Srđan Pešić bio je član mnogobrojnih nacionalnih i internacionalnih stručnih udruženja.
Dobitnik je nagrade Srpskog lekarskog društva Podružnice Niš za najbolju publikaciju u 2002. godini u kategoriji naučno-stručnih radova, nagrade Ministarstva za nauku i zaštitu čovekove okoline za najbolje istraživače u Srbiji za 2003-2004.godinu, nagrade Srpskog lekarskog društva Podružnice Niš 2018. godine za najboljeg predavača i edukatora u brojnim programima kontinuirane medicinske edukacije koje je održao.
Dobitnik je i Oktobarske nagrade grada Leskovca.
Bio je odbornik u dva mandata u Skupštini grada Niša do 2012. godine.
Pešić je bio posvećen otac i suprug i veoma omiljen među studentima.
Opelo će se održati na Novom groblju u Nišu u petak 10. februara u 12 časova.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.