Praznično druženje dece iz hraniteljskih porodica u Leskovcu

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznično druženje dece iz hraniteljskih porodica u Leskovcu

Drugu godinu za redom Leskovačka eparhija organizovala je druženje za decu iz hraniteljskih porodica. Za njih su ova okupljanja za najveći hrišćanski praznik izuzetno važna, a u eparhiji kažu da će ih organizovati i ubuduće.
U duhu Vaskrsa, zajedništva, ljubavi, razumevanja, za one kojima je osećaj pripadnosti životno važan i koji određuje njihov put, Eparhija leskovačka Sprske pravoslavne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << crkve organizovala je za decu hraniteljskih porodica praznično druženje. 

Okupili su se mališani i oni malo stariji da zajedno sa drugarima ukrašavaju jaja, ali pre svega da se kroz kreativnu igru bolje upoznaju.
Nekima je bilo zanimljivo, drugima teško, ali svi su bili radosni i zadovoljni.
Miroslav Jovanović, sveštenik, objašnjava: „Deca su najbitnija. Hristos kaže pustite decu da dolaze meni, jer upravo takvih je carstvo nebesko zato što su ona nezlobiva nemaju tu sujetu kao odrasli ljudi i zato mi želimo da zajedno sa njima podelimo vaskršnju radost."
Za hranitelje i decu koji su okupljeni u udruženju Sunce ovakva okupljanja su izuzetno važna.
Deca osete da su deo društva deo zajednica da su ravnopravni i da neko brine o njima.
"Kad smo se pripremali da ove godine dođemo jedva su čekali, sećali su se prošlogodišnjih događaja. U ovu radionicu bi vrlo rado svi došli, ali vidite samo prostora ima koliko ima, a nas ima oko stotinu," kaže Mirko Ljubenović, predsednik udruženja "Sunce".
Ovo je bilo drugo okupljanje za dve godine u parohijskom domu saborne crkve u Leskovcu.
U Eparhiji leskovačkoj ističu da će druženje sa decom iz hraniteljskih porodica postati tradicija za vreme uskršnjih praznika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.