Popović: Podrška inovacionim idejama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Podrška inovacionim idejama

Domaća industrija, zasnovana na inovacijama i informacionim tehnologijama, vodi Srbiju u budućnost, izjavio je danas u Leskovcu ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Prema njegovim rečima, "to je industrija koja je namenjena izvozu, koja podiže našu konkurentnost kao države, i donosi nova radna mesta za mlade inženjere u Leskovcu i Srbiji".

Predstavljajući konkurs na kojem država dodeljuje 330 miliona dinara za razvoj inovacija u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Popović je istakao da Vlada Srbije želi da pomogne svakome ko ima dobru inovacionu ideju, jer je "njihov uspeh, uspeh čitave Srbije".

"Pozivam sve one koji imaju dobru ideju, veliki san, i koji su spremni da na njima ozbiljno rade, da se prijave na ovaj konkurs", poručio je Popović.

"On je otvoren za sve kompanije u Srbiji", naglasio je Popović i objasnio da zato i putuje širom zemlje i da je, pored Beograda, Niša i Novog Sada, posetio i Užice i Bor.

"Posetiću što više gradova, velikih i malih, jer svaki građanin Srbije ima jednaku šansu da postane uspešan inovativni preduzetnik i doprinese tehnološkom razvoju Srbije", istakao je Popović.

Kako je saopšteno, Popović je rekao da konkurs za podršku inovacijama traje do 1. septembra i da kompanije mogu da apliciraju za dva programa.

"Prvi je program za mlade kompanije do tri godine starosti, za koje se dodeljuju sredstva do 10 miliona dinara", precizirao je Popović.

"Drugi program je", prema njegovim rečima, "namenjen svim kompanijama koje razvijaju inovacionu tehnologiju koja može da bude konkurentna na tržištu, a koje mogu da konkurišu za sredstva u visini do 37 miliona dinara".

O konkursu za razvoj inovacija u Srbiji i njegovom značaju za rast lokalne ekonomije govorili su i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država dodeljuje 330 miliona dinara za razvoj inovacija

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2017

Konkurs na kojem država dodeljuje 330 miliona dinara za razvoj inovacija, predstavljen je u Leskovcu. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je, predstavljajući konkurs, istakao da Vlada Srbije želi da pomogne svakome ko ima dobru ideju..."Domaća industrija zasnovana na inovacijama...

Nastavak na N1 televizija...

PRIJAVITE SE: Država pomaže svakome ko ima dobru ideju, Leskovac ima potencijala

Izvor: juGmedia, 14.Avg.2017

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktor Fonda za inovacionu delatnost Ivan Rakonjac predstavili su danas u Leskovcu program Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije za koji država dodeljuje 330 miliona dinara privrednicima sa područja Jablaničkog okruga...Prezentovana...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.