Popović: Svaki građanin Srbije ima jednaku šansu da postane uspešan inovativni preduzetnik

Izvor: Blic, 14.Avg.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Svaki građanin Srbije ima jednaku šansu da postane uspešan inovativni preduzetnik

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović predstavio je danas u Leksovcu konkurs na kojem država dodeljuje 330 miliona dinara za razvoj inovacija i istakao da Vlada Srbije želi da pomogne svakome ko ima dobru inovacionu ideju jer je "njihov uspeh, uspeh čitave Srbije".

Popović je na konferenciji za novinare istakao da domaća industrija, zasnovana na inovacijama i informacionim tehnologijama, vodi Srbiju u budućnost.

- To je industrija koja je namenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvozu, koja podiže našu konkurentnost kao države, i donosi nova radna mesta za mlade inženjere u Leskovcu i Srbiji - rekao je Popović.

Ministar je pozvao sve one koji imaju dobru ideju, veliki san, i koji su spremni da na njima ozbiljno rade, da se prijave na konkurs koji je otvoren za sve kompanije u Srbiji.

Svi imaju šansu da postanu uspešni

- Zato putujem širom naše zemlje i pored Beograda, Niša i Novog Sada, posetio sam i Užice i Bor. Posetiću što više gradova, velikih i malih, jer svaki građanin Srbije ima jednaku šansu da postane uspešan inovativni preduzetnik i doprinese tehnološkom razvoju Srbije - poručio je on.

Popović je naveo da konkurs za podršku inovacijama traje do 1. septembra i da kompanije mogu da apliciraju za dva programa.

Objasnio je da je prvi program namenjen mladim kompanijama koje posluju tri godine i za koje se dodeljuju sredstva do deset miliona dinara.

- Drugi program je namenjen svim kompanijama koje razvijaju inovacionu tehnologiju koja može da bude konkurentna na tržištu, a koje mogu da konkurišu za sredstva u visini do 37 miliona dinara - naveo je Popović.

O konkursu za razvoj inovacija u Srbiji i njegovom značaju za rast lokalne ekonomije govorili su i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Fonda za inovacionu delatnost Ivan Rakonjac.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.