Ponoševom pokretu ne daju nijednu gradsku salu u Leskovcu - skupštinu moraju da održe u kafani

Izvor: JužneVesti.com, 31.Maj.2023, 14:26

Ponoševom pokretu ne daju nijednu gradsku salu u Leskovcu - skupštinu moraju da održe u kafani

Pokret Srbija centar (SRCE), čiji je osnivač bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsednički kandidat Zdravko Ponoš, sredinom januara formirao je povereništvo u Leskovcu, a osnivačka Skupština biće održana 4. juna od 13 sati. Iz tog Pokreta ističu da su pokušali da Skupštinu održe u nekoj od sala koje pripadaju Gradu i građanima, ali su njihovi zahtevi odbijeni, pa su primorani da Gradski odbor >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << formiraju u jednoj od lokalnih kafana.

Nakon što je u poslednjem momentu otkazan prostor u Centru za stručno usavršavanje pred gostovanje narodnih poslanika na tribini ”Da li se Leskovac vidi iz Beograda”, vlast u Leskovcu, po rečima članova Pokreta Srbija centar, pokušala je da ih sabotira, ali i još jednom pokazala da sale Grada nisu dostupne svim građanima.

Mi smo prošle nedelje uputili poziv za iznajmljivanje sala Skupštine, LKC-a, Centru za stučno usavršavanje, Privrednoj komori, ali su naši zahtevi odbijeni sa obrazloženjem da ne mogu da se koriste u političke svrhe. Zbog toga pitamo da li smo mi ravnopravni građani ako nam oni zabranjuju političke aktivnosti, koja je funkcija navedenih sala i ustanova koje se finansiraju od para građana, ali i da li su ona privatno vlasništvo SNS-a i njihovih koalicionih partnera - navode iz Pokreta.

Iz Pokreta Srce pitaju da li sale Grada pripadaju samo onima koji su na vlasti; foto: V. Š.Ipak, to ih, kako tvrde, nije sprečilo da osnivačku Skupštinu održe, a prostor su našli u kafani ”Čaršija”.

Uprkos sabotažama, Skupština će biti održana 4. juna od 13 sati u kafani ”Čaršija”. Čini se da je to jedina slobodna teritorija uz Mesnu zajednicu u naselju Dubočica. Biće prisutan i Zdravko Ponoš, mnogobrojni gosti i lideri opozicionih odbora na lokalu - pozivaju iz Pokreta.

Podsetimo, Zdravko Ponoš je na prošlogodišnjim predsedničkim izborima u Leskovcu sa 13% glasova zauzeo 2. mesto, odmah iza Aleksandra Vučića
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.