Pomislio sam da su  policajci drumski pljačkaši

Izvor: Blic, 06.Mar.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomislio sam da su policajci drumski pljačkaši

Leskovac - Blagoje Stanković (66) iz Vladičinog Hana koji je prekjuče slučajno ranjen u policijskoj akciji presecanja šverca droge u Grdeličkoj klisuri oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu. Inspektoru leskovačke policije A. S., koji je osumnjičen da je ranio Stankovića, određeno je zadržavanje i biće priveden istražnom sudiji.

Stanković, koji radi kao trgovački putnik, tog dana se iz Surdulice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vraćao kući u selu Prekodolce, kod Vladičinog Hana.

- Sve se odigralo kao na filmu. Vraćao sam se s posla u belom „golfu 2", vranjske registracije, kada mi je na autoputu jedno vozilo preprečilo put. Izašli su mladići s uperenim pištoljima prema meni. U trenutku sam pomislio da se radi o drumskoj mafiji jer su momci koji su izašli iz kola bili sportski obučeni. Mislio sam da hoće da me opljačkaju i uzmu kola. Nisam se uplašio, a nisam ni dao gas jer ne vozim brzo - priča ranjeni Blagoje Stanković dok leži u bolničkom krevetu.

On naglašava da se u tom trenutku setio svog kuma koga su drumski razbojnici napali u Bugarskoj.

- Pobegao im je vozeći u rikverc. To sam i ja učinio, pošao sam u rikverc i onda se začuo pucanj. Osetio sam bol u grudima kao da me je neko kamenom pogodio, ali nisam ni slutio da sam pogođen. Nastavio sam da vozim. Potom me je sustigao njihov automobil i nekoliko puta udario u moje vozilo - nastavlja priču Stanković.

Tek tad je video krv, shvatio je da je pogođen.

- Počeo sam da vičem: „Ljudi, ubiste me!" Zatim je jedan od policajaca došao do kola i viknuo nekoliko puta: „Otvori vrata da te spasem!" Sve se odigralo u jednoj minuti. Strpali su me u automobil i poručili kolegama da nam svi putevi budu otvoreni. Nisam osećao preveliku bol, ali jesam neku vrstu gušenja. Na nesreću, oni su jurili baš beli „golf" vranjske registracije kakav i ja vozim - objašnjava Stanković, koga je preksinoć obišao ministar policije Ivica Dačić i izvinio mu se zbog ranjavanja.

U policiji kažu da se još utvrđuju okolnosti pod kojima je ranjen Stanković i da će se tek posle saslušanja svih svedoka znati šta se tačno desilo. Ipak, napominju da je inspektor A. S. zadržan u policijskom pritvoru.

- Tužilac će odlučiti za koje delo će biti osumnjičen. Pretpostavljamo za izazivanje opšte opasnosti. Inspektor A. S. je odmah suspendovan s posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak - kaže sagovornik „Blica" iz policije.

Naš sagovornik napominje da su prekjuče na terenu bila dva vozila i policajci u civilu.

- Pojavio se beli „golf 2" i inspektori su mu vozilom preprečili put. Drugo naše vozilo je išlo paralelno s „golfom". Trojica inspektora su istrčala iz auta koje je preprečilo put „golfu" i izvadili legitimacije. Ne znamo da li se u tom trenutku Blagojević uplašio ili možda nije video legitimacije, pa je počeo da vozi u rikverc. Jedan inspektor je tada rekao: „Stoj, policija" i pucao u vazduh. Kako je „golf" nastavio da se kreće, inspektor je pucao dva puta u gume. Na nesreću, jedan metak je pogodio Blagojevića u grudi - kaže naš sagovornik iz policije i dodaje da su povređenog Blagojevića inspektori odmah prevezli u bolnicu.

Rođaci u šoku

Blagoje Stanković je trgovački putnik i sa suprugom Dobrilom, profesorkom u penziji, živi u selu Prekodolce. Ima dve udate ćerke, jedna živi u Nišu, a druga u Norveškoj. Njegov brat Vlada, koji sa porodicom živi u Vladičinom Hanu, kaže da još ne može da se oporavi od šoka kada je čuo da je ranjen Blagoje.

- Porodica je to čula u sredu uveče, ali nisu smeli da mi kažu. Dali su mi lek za smirenje i tek onda rekli šta je preživeo moj brat - kaže Vlada Stanković.

Osumnjičeni se ničega ne seća

VRANJE - Policajac Zoran Memarović (43), osumnjičen da je 3. marta kod sela Žujince ubio makedonskog državljanina Miahira Jakupija (40) iz Gostivara, juče na saslušanju pred istražnim sudijom tvrdio je da se ničega ne seća. Nakon toga određen mu je pritvor do 30 dana.

- Osumnjičeni je pred advokatima rekao da se ne seća događaja. Zbog toga se ne zna motiv ubistva niti da li je poznavao ubijenog, a o drugim pojedinostima znaće se tek posle lekarskih i balističkih veštačenja. Na mestu zločina nađene su četiri čaure. Posle obdukcije, telo ubijenog Makedonca predato je porodici - izjavio je istražni sudija Staniša Mihajlović.

Policajac Memarović došao je na službu iz Kraljeva, gde se njegova porodica svojevremeno preselila sa Kosova. Pretpostavlja se da se Memarović osvetio Jakupiju zbog duga.

V. Pešić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U policijskoj akciji greškom ranjen civil

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2010, 23:52

 Blagoje Stanković (66) iz Vladičinog Hana ranjen u Grdeličkoj klisuri prilikom policijske akcije presecanja ilegalne trgovine narkoticima.

Nastavak na JužneVesti.com...

Ranjeni Stanković se oporavlja

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2010

NIŠ - Blagoje Stanković koji je prekjuče nesrećnim slučajem ranjen u policijskoj akciji presecanja kanala ilegalne trgovine narkoticima na putu Grdelica - Vladičin Han uspešno se oporavlja, rekao je Tanjugu direktor Kliničkog centra u Nišu Srbobran Trentić..."Stanković nema nikakvih komplikacija...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.