Policija: Ne kupujte petarde od švercera

Izvor: juGmedia, 27.Dec.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Ne kupujte petarde od švercera

LESKOVAC – Policijska uprava u Leskovcu apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena.

U saopštenju se navodi da se ne kupuje na mestima kao što su pijace, buvlje  pijace, i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

“Podsećamo da je Zakonom izričito zabranjena prodaja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pirotehničkih sredstava maloletnim osobama, kao i upotreba pirotehnike u  zatvorenom prostoru i na javnim mestima  gde se okuplja veći broj lica.

Takođe napominjemo da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Usled nepravilne upotrebe pritotehnike može doći do:

– teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje

– nastanka požara i ekslozija

– uznemiravanja građana i narušavanja javog reda i mira

Sva fizička i pravna lica, koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstava, biće sankcionisana u skladu sa zakonom dok će im pirotehnička sredstva biti  oduzeta.”

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.