Pohapšeni mnogi iz DS, pravda je dostižna, tužiću državu

Izvor: B92, 12.Dec.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pohapšeni mnogi iz DS, pravda je dostižna, tužiću državu"

Tužilac Osnovnog suda u Leskovcu odustao je od daljeg gonjenja nekadašnjih funkcionera gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Momčilo Gligorijević i Živojin Ivanović su u istražnom zatvoru proveli 46 dana zbog sumnje da su oštetili gradski budžet za 9,5 miliona dinara.

Gligorijević, koji je i istaknuti član Demokratske stranke u Leskovcu, kazao je agenciji Beta da se optužnica odnosila na navodno loše izvedene radove na putnoj infrastrukturi na dva pravca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"U startu nas je istražni sudija Nebojša Stojičić optužio da smo budžet grada oštetili za 9,5 miliona dinara. Kada je prvi veštak radio ta suma je pala na 800.000 dinara, veštaci su se kasnije menjali, sume se smanjivale, da bi predmet bio prebačen u Osnovni sud", kazao je Gligorijević.

On je naveo da je i pre hapšenja znao da će biti uhapšen jer je, kako je ocenio, "klima bila takva da su pohapšeni mnogi iz Demokratske stranke".

"Znao sam da sam nevin i znao sam da je pravda spora ali dostižna. Srećan sam što su mi prijatelji verovali i bodrili me, ali bilo je i onih drugih koji su likovali. Sada ću, kao i ostali da tužim državu za nadoknadu", najavio je Gligorijević, koji je u međuvremenu otišao u penziju.

Pored Gligorijevića i Ivanovića, tužilac je odustao od daljeg gonjenja i Mitke Kostadinovića iz nekadašnjeg preduzeća "Produkt" a, prema nezvaničnim saznjanima, optužbi su oslobođeni i drugi članovi nadzornih odbora Direkcije za urbanizam i izgradnju.

U zatvoru su po pet meseci proveli i tadašnji gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić i direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragana Stošić zbog sumnje da su sa još nekoliko članova nadzornih odbora te direkcije oštetili Leskovac za više desetina miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.