Izvor: JUGpress.com, 11.Dec.2023, 21:12

Podeljeni ugovori za samozapošljavanje vredni 17,7 miliona dinara

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca podeljeno je 59 ugovora za meru samozapošljavanja. Za ovu svrhu iz budžeta grada opredeljena suma od 17,7 miliona dinara. Predsednik Provremenog organa Goran Cvetanović kaže da je lokalna samouprava, pored komunikacije sa privrednicima i investitorima, usmerena i ka razvoju malih i srednjih biznisa koji u velikoj meri doprinose razvoju i jačanju ekonomije.

„Jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje je takozvano samozapošljavanje. Na ovaj način ćemo dati vetar u leđa novim privrednicima, među kojima je dosta i žena i mladih. Sve je više onih koji žele da započnu svoj posao, da žive od svog znanja i svojih veština, i to nas veoma raduje, a mi smo tu da im pomognemo na samom početku putovanja u novo razdoblje života.

Milica Ranđelović iz Vučja planira da otvori kozmetički salon i kaže da ova finansijska pomoć i podrška u poslovanju početnicima mnogo znači, jer se na početku poslovanja susreću sa raznim izazovima i troškovima.

Advokat Milan Lazarević smatra da ovakvim projektima Grad pruža podršku licima bez zaposlenja, da sa jedne strane steknu potrebna iskustva za vođenje sopstvenog biznisa, a sa druge strane, što je još bitnije, podršku za realizaciju sopstvenih ideja.

„Ovo je i način da svi ostanemo u rodnom gradu i na taj način doprinesemo njegovom razvoju.“ (kraj) IS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Podeljeni ugovori za finansiranje ekoloških projekata

Izvor: JUGpress.com, 11.Dec.2023

LESKOVAC..Iz budžeta Grada Leskovca izdvojena je suma od 2,6 miliona dinara za finansiranje 12 projekata udruženjima koja se bave zaštitom životne. Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović uručujući ugovore naglasio je da lokalna samouprava konstantno radi na uređenju grada u saradnji sa...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.