Podeljeni ugovori za projekte socijalne zaštite

Izvor: JUGpress.com, 29.Mar.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljeni ugovori za projekte socijalne zaštite

LESKOVAC

Danas su uručeni ugovori predstavnicima organizacija i pojedincima u oblasti socijalne zaštite čiji će projekti u 2017. godini biti finansirani iz budžeta grada.

Na kokurs je pristiglo 30 projekata, a komisija je izabrala 16. Za projekte iz oblasti socijane zaštite u 2017. godini opredeljeno je 13,7 miliona dinara.

Prilikom odabira projekta stručna komisija se rukovodila značajem samog projekta za određenu ciljnu grupu i mogućnostima da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se kroz njegovu realizaciju doprinese unapređenju kvaliteta konkretne usluge u oblasti socijane zaštite, rečeno je ovom prilikom.

“Probleme i potrebe ranjivih kategorija niko bolje ne poznaje od njih samih. Zato verujemo da smo kroz podršku projektima koje realizuju sama udruženja iz oblasti socijane zaštite malo bliže ostvarenju tog zadatog cilja. Nadamo se da će se kroz njihovu realizaciju doprineti stvaranju boljeg života, boljeg okruženja i boljih uslova života vaših članova, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je i delio ugovore .

Želimo da Leskovac bude grad socijalne pravde i jedankih šansi za sve, težimo da nizom usluga i projekata odgovorimo na potrebe najšire kategorije stanovništva, a naročito ranjivih i marginalizovanih grupa kojima je potrebna dodatna pomoć kako bi bili ravnopravni članovi društva, rekao je  Cvetanović.

Zbog toga je grad prethodnih godina finansirao niz servisa, poput personalne asistencije, gerontodomaćica, pomoći u kući starijim i iznemoglim licima. Ove godine je za oblast socijalne zaštite iz gradskog budžeta opredeljeno 71,5 miliona dinara, za finansiranje rada narodne kuhinje 7 miliona dinara, za nabavku udžbenika za đake iz socijalno ugroženih porodica 6 miliona dinara, za jednokratne novčane pomoći 8 miliona, za novorođenčad 12 miliona, za Komeserijat za izbeglice 9 miliona dinara, za Crveni krst 3 miliona i za rad prihvatilišta za žene žrtve porodičnog nasilja milion i po dinara.

“Zahvaljujući odličnoj saradnji sa resornim ministarstvom Leskovac je dobio namenski transfer u iznosu od 21 milion dinara za unapređenje usluga socijalne zaštite. Tim sredstvima moći ćemo da pokrijemo druge servisne podrške i druge usluge koje nisu obuhvaćene projektnim finansiranjem, istakao je Cvetanović.

On je rekao da će tokom ove nedelje organizacijama i pojedincima čiji su projekti prošli biti  uplaćeno 30 posto vrednosti projekta.

Ovom podelom ugovora zaokružen je  petogodišnji ciklus otkad je lokalna vlast započela sa finansiranjem udruženja u oblasti socijane zaštite putem javnog konkursa.

U ime organizacija i pojedinaca čiji su projekti prošli na konkursu u oblasti socijane zaštete zahvalio se Milivoje Đokić iz Okružne oranizacije slepih. On je podsetio na to da su, oktobra prošle godine povodom 70-togodišnjice od Saveza slepih Srbije, grad Leskovac i gradonačelnik Goran Cvetanović dobili priznanje od ove organizacije

. Grad je proglašen za najodgovorniju lokalnu samoupravu u pogledu pružanja pomoći socio-humanitarnim organizacijama, rekao je Đokić i izrazio očekivanje da će se takva praksa nastaviti i narednih godina.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podeljene pare za socijalu

Izvor: juGmedia, 29.Mar.2017

Vlasti u Leskovcu su ove godine izdvojile 13,7 miliona dinara za projekte u oblasti socijalne zaštite za 16 projekata...Gradska organizacija gluvih i nagluvih je u toj raspodeli najbolje je prošla sa 1,7 miliona dinara, zatim, Okružna organizacija slepih sa 1,4 miliona, sa 1,2 milion dinara Udruženje...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.