Podeljene pare za socijalu

Izvor: juGmedia, 29.Mar.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljene pare za socijalu

Vlasti u Leskovcu su ove godine izdvojile 13,7 miliona dinara za projekte u oblasti socijalne zaštite za 16 projekata.

Gradska organizacija gluvih i nagluvih je u toj raspodeli najbolje je prošla sa 1,7 miliona dinara, zatim, Okružna organizacija slepih sa 1,4 miliona, sa 1,2 milion dinara Udruženje distrofičara Jablaničkog okruga i Udruženje za pomoć MNRO. Za njim su sa  po 1,1 milion dinara sledeća udruženja: Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom, Udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << bubrežnih bolesnika, Udruženje penzionera grada Leskovca, koji su prošle godine odneli dve trećine budžeta i Društvo za cerebralnu paralizu.

Po 600 hiljada dobili su Udruženje hranitelja „Sunce“ i Udruženje za pružanje pomoći osobama sa smetnjama u razvoju „Tezej“, 500.000 dobilo je Udruženje „Jablaničko blago“, 400.000 Omladina Roma, 300.000 Udruženje roditelja „Ringeraja“ i Odbor za ljuska prava u Leskovcu.

Efikasan sistem socijalne zaštite neophodan je za dobro funkcionisanje svake lokalne zajednice. Želimo da Leskovac bude grad socijalne pravde i jednakih šansi za sve. Težimo da nizom usluga i projekata odgovorimo na potrebe najširih kategorija stanovništva, a naročito ranjivih i marginalizovanih grupa kojima je potrebna dodatna pomoć da budu ravnopravni članovi društva“,  istakao je prilikom podela ugovora danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kako je naglašeno, prilikom odabira projekata, stručna komisija se rukovodila značajem samog projekta za određenu ciljnu grupu i mogućnostima da se kroz njegovu realizaciju doprinese unapređenju kvaliteta konkretne socijalne usluge.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.