Počinje amaterska košarkaška liga Leskovac : Sportom do zdravlja

Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje amaterska košarkaška liga Leskovac : Sportom do zdravlja

LESKOVAC

Ovog vikenda na Sajmištu počinje ovogodišnje takmičenje u okviru Amaterske košarkaške lige Leskovca. Cilj AKLL je razvoj košarke u regionu, poručuju u ime organizatora Vladan Stojiljković, inicijator ove lige, kao i želja da se mladima omoguće jake i kvalitetne utakmice, kao kvalitetno takmičenje.

„Osnivanjem nove lige pružena je šansa klubovima koji nemaju kvalitetna takmičenja, a pre >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svega mladim košarkašima iz Leskovca, da pokažu da i oni znaju da igraju košarku i da na njih treba računati. Publika će moći da se uveri da na ovim prostorima ima veoma dobrih, perspektivnih i talentovanih košarkaša. Ovo će biti izjednačena i jaka liga, a ovogodišnje takmičenje će se odvijati samo u seniorskoj kategoriji, s tim da učešća imaju igrači preko 15 godina starosti. Kasnije bi uključili i mlađe kategorije. Za jednu kategoriju devojčica bi organizovali turnirski sistem takmičenja, jer u perspektivi planiramo da AKLL napravimo i za devojčice.“

Vladan Stojiljković dodaje i da ova liga nije konkurencija nijednom drugom takmičenju.

„„Moramo da se dokažemo kao dobri organizatori takmičenja. Ovo će biti odlično takmičenje i želimo da pokažemo da podržavamo košarkaše, timove i sudije. Takođe, želja nam je da izborimo mesto na međunarodnoj sceni. Ulažemo velika sredstva u mlađe selekcije, ali nikada nismo imali priliku da se pokažemo na međunarodnoj sceni. Ova liga je besplatna i naš posao je da igramo košarku. Nekoliko klubova iz regiona je izrazilo interesovanje za takmičenje, ali  smo odlučili da se ove  godine sprovede ovakav sistem takmičenja.“

Ekipe učesnici lige su „Veterani Leskovca“, „Aktavis  Akademija“, „Omladinac“, „Dubočica“, „Trajko Rajković“ Vučije, „Grdelica“, „Pečenjevce“ i „Kancelarija za mlade Leskovac“.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.