Početak realizacije projekta za čistiji vazduh u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 04.Mar.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak realizacije projekta za čistiji vazduh u Leskovcu

LESKOVAC – Grad Leskovac, Agencija za lokalani ekonomski razvoj, preduzeće “Toplana” i nevladina organizacija “Resurs centar” sarađivaće na projektu “Zajedno do čistijeg vazdzha”, vredan blizu 1,2 milijarde dinara.

Ovo je danas dogovoreno u kabinetu gradonačelnika Gorana Cvetanovića, potpisivanjem memoranduma o saradnji.

Osim Cvetanovića, memorandum su potpisali i direktor Agencije za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << lokalni ekonomski razvoj Bojan Tojaga, direktor Resurs centra Branislav Jonas i predstavnik JP Toplana, u ime direktora ovog javnog preduzeća Nebojše Krstića.

Jedna od važnijih aktivnosti koje su predviđene ovim projektom je ugradnja turbulatora u kotlovsko postrojenje solitera S 17 što će, kako je istaknuto, dovesti do povećanja stepena iskorišćenosti energenata i smanjenja sadržaja čađi u vazduhu.

Potpisivanjem memoranduma, rečeno je, stvaraju se  uslovi za sistematičniji pristup rešavanju problema zagađivanja vazduha u Leskovcu, ali se time i omoguđuje JKP Toplana da brže i jednostavnije pristupa raspoloživim fondovima za finansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.