Počelo rušenje stadiona u Leskovcu, klubovima naloženo iseljenje do petka

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2021, 13:27

Počelo rušenje stadiona u Leskovcu, klubovima naloženo iseljenje do petka

Rušenjem ograde u utorak su i zvanično počeli radovi na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Ekipe koje su koristile sam teren i svlačionice na stadionu GFK Dubočica, ŽGFK Lavice, Lemind 1953, kao i mlađe selekcije ovih klubova dobile su rešenje da se do petka, 12. marta, moraju iseliti iz prostorija i sa stadiona, pa će sada morati da potraže alternativna rešenja gde će trenirati, ali i igrati zvanične utakmice.

Fudbaleri Dubočice prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će morati da potraže drugi stadion za igranje utakmica u Prvoj ligi Srbije.

Sada za vikend gostujemo u Čačku, treneraćemo na terenu sa veštačkom travom i na terenima u okolini, ali još uvek ne znamo gde ćemo igrati prvenstvene utakmice. Jedna od opcija je sigurno Surdulica, ali i Mrštane koje nam je mnogo bliže i ima uslove za takmičenje u tom rangu, ali tu se sada pojavljuju neki drugi problemi - rekli su iz GFK Dubočica.

Neće samo fudbaleri Dubočice biće uskraćeni za igranje na domaćem terenu, već će alternativna rešenja morati da potraže i fudbalerke Lavica koje se takođe takmiče u drugom rangu.

Dobili smo dopis da se do petka moramo iseliti sa stadiona. Za razliku od muških klubova, nama su svlačionice i za trening i utakmicu neophodne. Što se igranja utakmica tiče, u ponudi imamo nekoliko terena, ali za sada još nismo odlučili gde ćemo igrati - rekao je trener Lavica.

Da najkasnije do petka moraju napustiti svlačionice i postorije koje se nalaze u istoj zgradi kao i svlačionice GFK Dubočice, potvrdili su nam i iz FK Lemind 1953 koji se takmiče u Međuopštinskoj ligi, a prema propisima FSJO, za ovaj rang takmičenja neophodne su službene prostorije, pa će i oni morati da potraže privremeni dom.

Podsetimo, novosadska firma GAT dobila je nedavno posao u kome će najpre srušiti gradski stadion u Leskovcu i na istom prostoru graditi novi, moderan stadion sa kapacitetom od 8.500 sedišta u vrednosti od 2,4 milijarde dinara. Prema prvobitnom projektu, rok za ukupan završetak projektovanja i izvođenja radova je 24 meseca.

Pored Leskovca, nove stadione dobiće Loznica i Zaječar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.