Počela izgradnja fabrike farmerki u Leskovcu

Izvor: Mondo, 13.Avg.2012, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja fabrike farmerki u Leskovcu

Turska kompanija "Džinsi Istanbul", koja u Leskovcu posluje u zakupljenim prostorijama, počela je izgradnju fabrike od 22.000 kvadrata u severnoj industrijkoj zoni u kojoj će proizvoditi farmerke i drugu odeću od džinsa, rečeno je danas u toj kompaniji.

"Uveliko se rade zemljani radovi na delu placa gde će iznići fabrika, nadamo se veoma brzo", kazao je agenciji Beta jedan od suvlasnika Ajdigan Turkilmaz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Turska kompanija "Džinsi Istanbul" je počela proizvodnju pantalona od džinsa u Leskovcu prošlog jula i za sada je tu zaposleno 130 konfekcionarki, a do kraja meseca posao će, prema najavama, dobiti još 30 do 50 radnica.

Posle prve faze izgradnje fabrike, u koju će biti uloženo više od šest miliona evra, biće zaposleno, kako navode, 760 radnika, a posle izgradnje drugog dela 1.150 ljudi.

Turkilmaz je izrazio očekivanja da će broj radnika od 1.150 biti popunjen do kraja 2014. godine.

Ta turska kompanija proizvodi farmerke, jakne, košulje i druge odevne predmete od džinsa za poznate svetske firme, kao što su "Kavali", "Versaće", "Fere" i drugi.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgradnja fabrike farmerki u Leskovcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2012

Turska kompanija "Džinsi Istanbul", koja u Leskovcu posluje u zakupljenim prostorijama, počela je izgradnju fabrike od 22.000 kvadrata u severnoj industrijskoj zoni u kojoj će proizvoditi farmerke i drugu odeću od džinsa, rečeno je u ponedeljak u toj kompaniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stižu Versaće i Kavali iz Leskovca

Izvor: B92, 13.Avg.2012

Leskovac -- Turska kompanija "Džinsi Istanbul", koja u Leskovcu posluje u zakupljenim prostorijama, gradi fabriku od 22.000 kvadrata u kojoj će proizvoditi farmerke...Izgradnja ove fabrike je počela, a nalazi se u severnoj industrijskoj zoni. Pored farmerki, proizvodiće i drugu odeću od džinsa,...

Nastavak na B92...

Počela izgradnja fabrike farmerki u Leskovcu

Izvor: Blic, 14.Avg.2012, 00:29

Turska kompanija "Džinsi Istanbul", koja u Leskovcu posluje u zakupljenim prostorijama, počela je izgradnju fabrike od 22.000 kvadrata u severnoj industrijkoj zoni u kojoj će proizvoditi farmerke i drugu odeću od džinsa, rečeno je danas u toj kompaniji...- Uveliko se rade zemljani radovi na delu...

Nastavak na Blic...

Turci grade fabriku

Izvor: Politika, 14.Avg.2012

Trenutno u iznajmljenim pogonima radi 150 radnika a do kraja 2014. biće posla za 1.150 nezaposlenih Leskovčana..Leskovac – U severnoj industrijskoj zoni u Leskovcu, gde je grad ustupio firmi „Džinsi Srbija“ 4,5 hektara građevinskog zemljišta na 99 godina, počela je priprema za izgradnju fabrike...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.