Stižu Versaće i Kavali iz Leskovca

Izvor: B92, 13.Avg.2012, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu Versaće i Kavali iz Leskovca

Leskovac -- Turska kompanija "Džinsi Istanbul", koja u Leskovcu posluje u zakupljenim prostorijama, gradi fabriku od 22.000 kvadrata u kojoj će proizvoditi farmerke.

Izgradnja ove fabrike je počela, a nalazi se u severnoj industrijskoj zoni. Pored farmerki, proizvodiće i drugu odeću od džinsa, rečeno je danas u toj kompaniji.

"Uveliko se rade zemljani radovi na delu placa gde će iznići fabrika, nadamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se veoma brzo", kazao je agenciji Beta jedan od suvlasnika Ajdigan Turkilmaz.

Turska kompanija "Džinsi Istanbul" je počela proizvodnju pantalona od džinsa u Leskovcu prošlog jula i za sada je tu zaposleno 130 konfekcionarki, a do kraja meseca posao će, prema najavama, dobiti još 30 do 50 radnica.

Posle prve faze izgradnje fabrike, u koju će biti uloženo više od šest miliona evra, biće zaposleno, kako navode, 760 radnika, a posle izgradnje drugog dela 1.150 ljudi.

Turkilmaz je izrazio očekivanja da će broj radnika od 1.150 biti popunjen do kraja 2014. godine.

Ta turska kompanija proizvodi farmerke, jakne, košulje i druge odevne predmete od džinsa za poznate svetske firme, kao što su "Kavali", "Versaće", "Fere" i drugi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.