Počela akcija prikupljanja starih baterija

Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2017, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela akcija prikupljanja starih baterija

LESKOVAC

NVO „Porečje“ iz Vučja, uz podršku Gradske uprave za životnu sredinu, pokrenula je projekat „Zaštiti sebe i prirodu – pravilno odlaži baterije“.

Namera je da se upozna šira javnost sa potrebom za odvajanje baterija od ostalog komunalnog otpada.

Postavljeno je pet kontejnera na pet različitih lokacija u gradu i to kod hipodroma i u naseljima „Dubočica“, Ančiki, „Podrum“, kao i kod NIS-ove pumpe u Radničkom naselju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />Danilo Stevanović, volonter udruženja, ističe važnost smanjenja negativnog uticaja istrošenih baterija na životnu sredinu.

„Informisanjem javnosti očekujemo da se građanstvo uključi u ovu akciju odvajanja baterija od komunalnog otpada i baca ih u za to predviđene kante. Novoosnovano udruženje sakupljača sekundarnih sirovina preuzelo je na sebe odgovornost da jednom u deset dana obiđe ove lokacije i isprazni kontejnere. Sve prikupljene baterije predaće se na reciklažu.

Na samom početku primećujemo da su građani zainteresovani za ovu akciju i očekujemo da tako bude i na dalje.“

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.