Plodna godina za proizvođače voća

Izvor: juGmedia, 10.Jul.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plodna godina za proizvođače voća

LESKOVAC – Proizvođači jagoda, višanja i malina ostvarili su ove sezone velike prihode zbog dobrih otkupnih cena, a dobroj zaradi nadaju su i kupinari.

Boban Sokolović, načelnik za privredu i poljoprivredu u lokalnoj samoupravi rekao je danas na sednici Gradskog veća da se otkupna cena za kilogram jagoda kretala od 60 do 80 dinara po kilogramu, a višanja od 70 do 95 dinara, duplo više nego prošle godine.

U isto vreme kilogram malina prodavao se po ceni od 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dinara.

„Ceo rod je otkupljen, a poljoprivrednici su u roku od 24 časa naplaćivali svoju robu“, istakao je Sokolović.

Inače, ovo voće uzgajalo se na 30 do 40 posto manjim površinama u odnosu na 2014. godinu.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Doštampava se „Zlatno doba Leskovca“

Izvor: juGmedia, 10.Jul.2015

LESKOVAC – Gradski većnici odobrili su danas 412.500 dinara za doštampavanje 500 primeraka monografije “Zlatno doba Leskovca”, od kojih su 400 namenjena lokalnoj samoupravi za poklone...Novac je dodeljen Narodnom muzeju, čiji su istoričari autori monogfrafije...KONKURS..Doneta je odluka o raspisvanju...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.