Pametna školska tabla od srpsko-turskog udruženja privrednika

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pametna školska tabla od srpsko-turskog udruženja privrednika

LESKOVAC – Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević uručio je danas Osnovnoj školi „Josif Kostić“ u Leskovcu elektronsku, interaktivnu tablu, poklon Udruženja srpsko-turskih privrednika SITA.

„Ovo savremeno nastavno sredstvo omogućiće nastavnicima da na savremen način sprovode nastavu a učenike će motivisati da stiču nova znanja“, rekao je Goran Cvetanović na svečanosti povodom uručivanja ove >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << donacije.

On je zahvalio Ministarstvu prosvete što je od 10 škola u Srbiji koje će dobiti ovakve „pametne table“ odabralo i školu „Josif Kostić“ koja postoji punih 155 godina.

„To je za Leskovac velika privilegija s obzirom na to da jedna ovakva tabla košta preko pet hiljada evra, a poklon je zaslužen jer je na raznim republičkim takmičenjima iz ove škole učestvovalo više đaka nego iz svih drugiH leskovačkih škola zajedno“, kazao je Cvetanović.

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević rekao je da će ova elektronska tabla omogućiti da se nastava odvija na kreativniji, sadržaniji i raznovrsniji način.

On je pozvao nastavnike škole da se što pre osposobe za njeno korišćenje a donatorima iz Turske zahvalio je na izuzetno vrednom poklonu.

„Udruženje SITA bavi se unapređenjem privredne saradnje preduzetnika iz Srbije i Turske a ovom donacijom želi da proširi svoje aktivnosti i na polju prosvete jer bez dobrog i savremenog obrazovanja nema ni uspešne privrede“, kazao je Nedžad Kačator, generalni sekretar Udruženja.

Gostima iz Turske, našeg Ministarstva prosvete i lokalne samouprave, učenici su, u znak zahvalnosti, priredili kraći muzički program.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škola „Josif Kostić“ dobila pametnu tablu

Izvor: Blic, 24.Dec.2013

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević uručio je danas Osnovnoj školi „Josif Kostić“ u Leskovcu elektronsku, interaktivnu tablu, poklon Udruženja srpsko-turskih privrednika SITA. ..- To je za Leskovac velika privilegija jer jedna ovakva tabla košta više od 5.000 evra. Poklon je zaslužen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.