Otvorena jubilarna izložba suvenira i publikacija

Izvor: juGmedia, 09.Nov.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena jubilarna izložba suvenira i publikacija

U holu Leskovačkog kulturnog centra danas je svečano otvorena Izložba suvenira i turističkih publikacija, koja je okupila četrdesetak turističkih organizacija iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Republike Srpske.

Jubilarnu, desetu po redu Izložbu koju organizuje Turistička organizacija Leskovac, pod pokroviteljstvom grada Leskovca, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„12. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << novembra 2008. godine imao sam tu čast i privilegiju da otvorim prvu Izložbu i činjenica da danas organizujemo desetu po redu, svedoči značaju jedne ovakve manifestacije. O njenom kvalitetu govore suveniri i publikacije, koje je danas izložilo četrdesetak izlagača, kako iz zemlje tako i iz inostranstva, a to je dobar način da predstavimo našu kulturnu i istorijsku baštinu, kao i prirodna bogatsva. Raduje me što mogu da kažem da imamo puno toga da ponudimo turistima koji posete naš grad. Od Roštiljijade, festivala LIFFE, Jašunjskih manastira, kupališta u Vučju, a biće tu još mnogo lepih manifestacija“, rekao je gradonačelnik.

Na izložbi su pored leskovačkih suvenira i publikacija, predstavljene i turističke atrakcije Republike Srpske, Makedonije i Bugarske.

Nikolov Stavrov, predstavnik Bugarske, na svom štandu predstavio je kolekciju zanimljivih maski koje sam izrađuje.

„Maske pravim od drveta i kože raznih životinja, a do sada sam napravio 120 do 130 maske. Učestvovao sam i na Međunarodnom festivalu u Perniku, a svoje maske imam i u Francuskoj, Americi, Srbiji, Sloveniji, Bugarskoj i Ukrajini“, kaže ovaj umetnik i dodaje da nije prvi put na ovoj Izložbi.

Na kraju svečanog otvaranja, direkor TOL-a Nebojša Kocić je svim pokroviteljima uručio zahvalnice za njihov doprinos ovoj manifestaciji.

Emilija Mladenović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi nagrađeni na Izložbi suvenira i turističkih publikacija

Izvor: juGmedia, 09.Nov.2017

Četrdesetak izlagača iz Srbije, Bugarske i Republike Srpske, takmičili su se u 11 kategorija i osvojili ukupno 36 nagrada, na desetoj jubilarnoj Izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu...Kategorije za dodelu nagrada bile su: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.