Svi nagrađeni na Izložbi suvenira i turističkih publikacija

Izvor: juGmedia, 09.Nov.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi nagrađeni na Izložbi suvenira i turističkih publikacija

Četrdesetak izlagača iz Srbije, Bugarske i Republike Srpske, takmičili su se u 11 kategorija i osvojili ukupno 36 nagrada, na desetoj jubilarnoj Izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu.

Kategorije za dodelu nagrada bile su: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 strana, višelisna turistička publikacija sa više od 50 strana, video publikacija, turistička reportaža >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i turistički promotivni film, suvenir, upotrebni predmet, turistički plakat, turistička fotografija, kolekcija fotografija i pojedinačna fotografija, turistička mapa i razglednica.

Tročlani žiri, sastavljen od eminentnih leskovačkih likovnih i književnih umetnika i predstavnika Visoke poslovne škole strukovnih studija i Turističke organizacije grada Leskovca, nakon trodnevnog žiriranja odlučio je ko je najboljima među njima.

U kategoriji Jednolisna turistička publikacija prvu nagradu osvojila je Turistička organizacija grada Kruševca za mudro osmišljen i profesionalno realizovan set jednolisnih publikacija, dok je Turistička organizacija Dragačevo osvojila prvo mesto za originalnu višelisnu turističku publikaciju do 50 strana, a u kategoriji Turistička publikacija sa preko 50 strana prvo mesto pripalo je Turističkoj organizaciji opštine Ivanjica za kvalitetno osmišljenu publikaciju „Nušićijada“.

U kategoriji video publikacija nagrađen je najbolji promo film „Zeleno srce Srbije“ iz Soko Banje, a prvo mesto za reportažu „Divostinka – 6 milenijuma Šumadije“, osvojila je Gradska turistička organizacija Kragujevac.

Prva i jedina nagrada za najoriginalniji eksponat „Prskuk iz Blaca“, pripala je TO Blace, najbolji suvenir je „Vojvođanska kuća“ , koji je napravila Turistička organizacija grada Zrenjanina, a „Sat na biber – crepu“ TO Kraljevo izabran je za najbolji upotrebni predmet.

Za najbolji turistički plakat izabran je „Deveti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ Gradske turističke organizacije Kragujevca, a najbolju turističku mapu i kolekciju turističkih fotografija „Boje jeseni“, napravila je Turistička organizacija Čačak.

Za najbolju pojedinačnu fotografiju izabran je „Najmlađi saboraš“, fotografija koju je napravila Turistička organizacija Dragačevo, a opštinska organizacija za turizam i sport „Otis“ Aleksinac osvojila je nagradu za razglednicu „Istorijsko nasleđe“.

Kriterijumi koji su uticali na to koji će suvenir ili propratni materijal biti nagrađeni su autentičnost, likovnost, inovativnost, kvalitet i izrada štampe, ali i opšti utisak.

Emilija Mladenović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.