Otvorena 10. Izložba suvenira i turističkih publikacija

Izvor: JUGpress.com, 09.Nov.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena 10. Izložba suvenira i turističkih publikacija

LESKOVAC

„Izložba suvenira i turističkih publikacija“ svečano je otvorena u holu Leskovačkog kulturnog centra, u prisustvu mnogobrojnih izlagača, kako iz Srbije, tako i iz Bugarske, Makedonije i Republike Srpske.

Desetu po redu, jubilarnu, izložbu otvorio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Prema njegovim rečima, ovo je dobar način da grad Leskovac predstavi kulturnu i istorijsku baštinu, kao i privredna bogatstva.

„Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da danas organizujemo desetu po redu izložbu, svedoči o značaju jedne ovakve manifestacije. O njenom kvalitetu govore suveniri, publikacije, koje je danas izložilo oko 40 izlagača iz zemlje i inostranstva. Ali moramo još više raditi na razvijanju naše turističke ponude“, rekao je Cvetanović koji je ovom prilikom ocenio da je turizam, jedan od najvažnijih segmenata ekonomskog razvoja, svuda u svetu.

On je 12. novembra 2008. godine, kako dodaje, otvorio i prvu leskovačku Izložbu suvenira i turističkih publikacija.

Direktor Turističke organizacije grada Leskovca, Nebojša Kocić, istakao je da ovu izložbu ne označavaju ni tradicionalno, a ni jubilarno, „smatrajući praznikom svaki dan, kada se lepote Srbije i bogate tradicije mogu prikazati“.

„Ovo šarenilo je dobar povod da se kolegijalno susrećemo, da razmenjujemo iskustva i znanja, da se družimo, saradjujemo i zajednički unapredjujemo našu sve prosperitetniju privrednu delatnost“, ističe Kocić.

Jedan od izlagača, predstavnik bugarske turističke ponude, Nikolov Stavrov, iz grada Pernika, bavi se izradjivanjem jedinstvenih maski na Balkanu.

„Dosad sam izradio oko 130 maski koje su predstavljene na mnogim medjunarodnim festivalima. One se prave, uglavnom, od drveta, kao i od ovčije vune. Imamo maske za Francusku, Ameriku, Ukrajinu, ali i za Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku“, rekao je Stavrov, dugogodišnji učesnik leskovačke Izložbe suvenira i turističkih publikacija.

Izložbu je, kao i svih prethodnih godina, organizovala Turistička organizacija Leskovac, pod pokroviteljstvom grada Leskovca.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.