Izvor: JUGpress.com, 09.Dec.2022, 19:05

Održava se 25 kilometara ulica i puteva zimi

LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca održana je Četvrta sednica Štaba za vanredne situacije Grada Leskovca redovnog karaktera. Najpre je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“, dostavio informacije u vezi sa stanjem, spremnosti i pripremama javnih komunalnih sistema za zimski period na teritoriji grada Leskovca za 2022.-2023. godinu. On je rekao da u naseljenem mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovac gradske ulice koje se održavaju u zimskim uslovima u prvom i drugom prioritetu imaju ukupnu dužinu oko 25 kilometara, a prilazi do značajnih objekata i ustanova imaju ukupnu površinu od nekih 67.600 kvadradnih metara. Na teritoriji grada Leskovca ima oko 437 kilometara opštinskih i nekategorisnaih puteva koji su od značaja za Grad Leskovac. Večina ih je sa asfaltom, ali ima i onih sa makadamskim zastorom.

„Zimsko održavanje podrazumeva uklanjanje snega i sprečavanje stvaranja poledice radi obezbeđivanja normalnog odvijanja saobraćaja na gradskim saobraćajnicama i lokalnim putevima. Izabrano preduzeće zaduženo za zimsko održavanje ulica i puteva je pripravno za eventualne radove. Na punktu trenutno imaju oko 600 tona kamenog agregata i oko 290 tona industrijske soli. Izvršilac raspolaže i potrebnom mehanizacijom koja je tražena konkursnom dokumentacijom. Preduzeće je u prvom stepenu angažovanosti, što podrazumeva samo dežurstvo tehničkog lica na punktu i jednog kamiona. Zimsko održavanje odvijaće se po prioritetu delovanja, a planom i programom su definisana tri prioriteta.“

Usvojen je i predlog Godišnjeg plana rada štaba za vanredne situacije za 2023. godinu. Ovaj plan sadrži broj redovnih sednica, teme koje će se na sednicama razmatrati, naziv nosioca realizacije i predlagača teme, kao i podatak na kojoj će sednici biti razmatrana predložena tema. Ovaj predlog je upućen i Skupštini Grada Leskovca na razmatranje i odlučivanje.

Doneta je i Odlaka o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Leskovca za 2023. godinu. Ovi objekti u odnosu na 2022. godinu nisu promenjeni, a čine ih JKP „Vodovod“, „Elektrodistribucija“ Leskovac, JP Srbijašume „Šuma“ Leskovac, JKP „Komunalac“, PWW, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba, Zavod za javno zdravlje, Opšta bolnica, Dom zdravlja, JKP Grdelica, Crveni krst, Centar za socijalni rad i „Razvojno inovacioni sistem“ d.o.o. iz Beograda.

4

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.